Còmic per advertir sobre matrimonis imposats a les noies

las-bodas-forzosas-salen-a-la-luz2Al diari El País de diumenge 28 hi ha un reportatge sobre el tema del matrimonis forçats LAS BODAS FORZOSAS SALEN A LA LUZ . S’Hi fa referència a una guia en forma de còmic que adverteix sobre els matrimonis imposats pels pares a joves immigrants. El còmic, repartit per la Conselleria d’Interior catalana mostra als joves com lluitar contra aquests matrimonis obligats. El germà de  Malika, la nena núvia, l’ anima a oponer-se als plans dels seus pares i els seus companys d’institut també li donen suport.

Des de 2009, els mossos d’esquadra ja han intervingut en una quarentena d’ocasions. Dels 12 casos detectats enguany,  la meitat afecta menors d’edat. Com que a Espanya, el mateix que a la majoria d’Estats, obligar una persona a contraure matrimoni no és delicte, hi ha una demanda d’un canvi legal que permeti tipificar-lo al Codi Penal. El govern alemany va anunciar fa un mes la seva intenció de considerar delicte el matrimoni forçat i castigar-lo amb penes de fins a 5 anys de presó.

Deixa un comentari