Declaracions sexistes de l’alcalde de Valladolid

plante_ministraNomés conèixer els noms dels membres del nou govern de Zapatero, l’alcalde de valladolid, el popular Fraancisco Javier León de la Riva va dir de Leire Pajín, la nova ministra de Sanitat, ques es dedicaria a repartir condons i que anava a ser la “alegria de la huerta”. Va continuar fer referència a “los morritos” de la ministra “Siempre que la veo pienso…” i va deixar la frase inacabada. Aquests comentaris, a més d’haver estat retrets per nombroses persones han tingut una conseqüència immediata per a la ciutat de l’alcalde. La ministra de Cultura, Ángeles González Sinde, va anul·lar la seva presència anunciada a la gala inaugural de la Seminci pel que considera ” declaracions intolerables i més venint d’un responsable públic” . Segons González-Sinde els vallisoletans no es mereixen aquest alcalde”. La seva actitud fou aplaudida per l’equip de la pel·licula Todo por la lluvia de la directora Iciar Bollain qui va demanar al servei de protocol no sortir a la fotografia oficial amb l’alcalde. També Antonio Banderas, qui rebia el premi L’Espiga de Honor per la seva carrera, va lamentar les declaracions de l’alcalde. L’enfrontament de la ministra de cultura amb l’alcalde ha estat ben de manifest en una visita a les obres de restauració del Claustre del Palacio de Santa Cruz,  González-Sinde va negar-li la salutació i va evitar parlar amb ell.

A l’entrada de la gala inaugural de la Seminci un grup de persoones es va concentar en protesta contra les declaracions de León de la Riva.

Audio dels comentaris de l’alcalde

Llegiu la informació a 20minutos, ABC, El País

Com diu María R. Sahuquillo en un reportatge al Domingo del diari El País: Es difícil que la sociedda avance hacia la igualdad si personas tan visibles como los políticos boicotean el camino.

Deixa un comentari