Dia Mundial per a la prevenció del Càncer de mama

images1 49619-cancer-de-mama

Avui 19 d’octubre és el dia en què a nivell internacional es vol fer reflexionar sobre la importància de la prevenció per a la lluita contra aquest tipus de càncer, el de més incidència en les dones ( tot i que no hem d’oblidar que també els homes poden patir-lo)

Segons els especialistes,  una de cada vuit dones a la societat occidental tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida. S’ha de tenir present, però, un misatge positiu: des dels 90, l’esperança de vida de les malaltes ha augmentat paulatinament, amb un índex de supervivència del 75% quinze anys després del diagnòstic. Aquest índex s’aconsegueix amb la millora contínua dels programes de detecció precoç.

La Societat Espanyola de Diagnòstic per la Imatge de la Mama (SEDIM) ha declarat que una mamografia periòdica prevé fins en un 70% les complicacions i fa possible la curació. Els resulatts obtinguts en dones assiimptomàtiques que es fan  mamografia, “són molt encoratjadors”. Segons l’ Institut Universitari USP Dexeus, el 90% de les pacients amb  càncer de mama aconsegueixen superar la malaltia.

L’ Observatori del Càncer va divulgar  el passat divendres  que per desconeixement de la prova i por al diagnòstic,  prop del 17% de les dones entres 50 i 69 anys, el tram de més risc de desenvolupar la malaltia, segueix sense fer-se una mamografia. Per tant, cal que les dones superin les seves prevencions i es facin les proves que són la millor prevenció del càncer de mama.

Deixa un comentari