Les dones jueves contra l’ortodòxia religiosa

anat_hoffmanjudio_en_el_muroLlegeixo la notícia al diari El País d’avui: Grups de dones atempten  contra el control dels homes ultracontroladors sobre el Mur. La LLei de conversió és un altre focus de conflicte.

Les pràctiques religioses són reservades als homes i aquestes dones volen acabar amb això. La seva cap,  Anat  Hoffman fou duta a comissaria per dur la Torà.

Les dones del Mur exigeixen alguns dels drets que l’ ortodòxia religiosa reserva als homes. Volen dirigir oracions, llegir la Torà, vestir el tallit -el mantell de la pregària- i cantar al davant del mur com ho fan els homes. Les seves aspiracions els ocasiones insults i escopitades per part dels ultraortodoxos i alguna detenció ocasional. D’altra banda, també es debat al país qui ostenta l’autoritat per decidir sobre les conversions al judaisme; els més progressistes eviten que tot segueixi en mans dels ultraortodoxos.

El País (22 juliol)

Deixa un comentari