Polèmica per una candidata amb vel a França

gran_ilham-moussaid1

mujeres_musulmanas_colores_bandera_francesa

França farà eleccions regionals el 14 i 21 de març   i la campanya ja ha començat amb polèmica. Un partit de l’extrema esquerra ha presentat una candidata amb vel islàmic  (prohibit a les escoles secundàries des de 2004) a les llistes del sud del país (departament de Vaucluse) Ella és Ilham Moussaïd, de  22 anys i  estudiant d’administració a Marsella. El fet  ha motivat moltes crítiques en una república laica i en ple debat sobre la prohibició del burca als serveis públics. El NPA ( Nou Partit Anticapitalista) francès, d’ideologia troskista, es defensa: “Hi ha un clima  islamòfob en aquest país que s’està tornant  insuportable”, va denunciar dijous el líder d’auesta formació, Olivier Besancenot. “Sí, es pot  ser laica, feminista i usar vel”, afirma Moussaïd. “Jo sóc feminista, és a dir, estic en contra de tot tipus de violència i d’opressió contra la dona, defenso la igualtat entre l ‘home i la dona. Però no hi ha una sola manera de ser feminista o de defensar  les donres. Jo no estic oprimida por portar el vel. Sé que hi ha dones que pensen que tapar-se el cap és un símbol d’ opressió. Però repeteixo: jo no ho estic.  En els anys setenta, potser podria ser així. Però no ara. Es tracta d’una elecció personal. Per què ho diuen  constantment? No s’amaga aquí una profunda islamofòbia?”

Feminista y … con velo ( El País, 22/02/10) A les fotografies veiem Ilham moussaId i  dones musulmanes, amb els colors de la bandera francesa, es manifiesten contra la prohibición del vel a les escoles.

Deixa un comentari