Novetat editorial en femení

el-timo-de La periodista Mar Galtés i l’executiva Esther Casademont han escrit un llibre que posa en qüestió el mite de la conciliació laboral, El timo de la superwoman (Editorial Planeta) . L’obra recull el testimoni de nombroses dones treballadores de tots els àmbits (des de les més conegudes Rosa Clarà o Sita Mur fins d’altres menys visibles pèro que ocupen càrrecs en entitats financeres i multinacionals). Amb ell volen posar de manifest la situació real de la dona en el treball. Aquestes són algunes de les dades objectives:

43% de dones actives (contrasta amb el 30% ofert per  Instituto de la Mujer el 1982), 8% de directives  (tot i que des de 2004 el nombre de dones en els consells directius ha augmentat un 6% segueixen sent minoria), 22% de diferència salarial (de mitjana les dones cobren a prop de 200 euros menys que els homes pel mateix treball)

Per què les dones tenen tan difícil accedir a alts càrrecs? per què elles han de portar sempre el pes de la casa, la cura dels nens i dels grans? Qui els imposa aquest sostre de vidre?

Si cliqueu a l’enllaç podeu accedir a la sinopsi del llibre  i a un forum d’opinió.

Deixa un comentari