25 de novembre: Dia Internacional per l’eradicació de la violència contra les dones

Basic CMYKimatge-concursAmb motiu d’aquesta data la Plataforma Unitària contra les violències de gènere va organitzar  el V Fòrum contra les violències de gènere (dies 19,20 i 21 de novembre)

Segueix en marxa una campanya per a  l’eradicació de la violència de gènere formant les persones professionals de l’educació per a la qual cosa demanen signatures que encara  es poden fer arribar digitalment des de la pàgina web de la Plataforma.

Per últim, cal esmentar l’Exposició de les Obres del Concurs per l’eradicació de les violències de gènere. Podeu visitar-la dels dies 16 al 30 de novembre a la Sala Trobada del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Horari de visites: de dilluns a divendres d’11 a 14h i de 17 a 20h) L’Exposició acull les obres presentades al Concurs literari i de format lliure, organitzat en el marc del “V Fòrum contra les violències de gènere” per la Plataforma unitària contra les Violències de Gènere amb l’objectiu de promoure les relacions igualitàries i no masclistes, basades en la llibertat de les persones així com en la resolució no violenta dels conflictes. Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar a tota la joventut, i fomentar la seva capacitat creativa per tal de convertir-los no només en receptors sinó també en portaveus, objectiu que només s’aconseguirà amb la implicació de tothom.

20091124114941135659a107620fbca87ffc7d0c4aff81Arreu del país s’estan duent a terme tota mena d’iniciatives que, com aquestes tenen l’objectiu comú d’acabar amb aquesta xacra.

Ahir mateix, la ministra d’Igualtat Bibiana Aído, present al “Foro Internacional Juventud i Violencia  de Gènero” (en el qual participen més de 1200 joves de 54 països)  va alertar sobre ell que anomenà “Relacions tòxiques” vist que augmenten els casos de maltractament a dones joves. Per això va advertir que el xantatge emocional, la gelosia, el control… poden ser indicis de maltractament psicològic. Tot i que ha disminuït el nombre de dones assassinades per les seves parelles a Espanya no s’ha de baixar la guàrdia i tenir ben present que 26,6% de les dones mortes de l’any en curs són menors de 30 anys i l’any passat van ser 31,5%.

Tant la ministra espanyola com les seves homòlogues portuguesa, francesa, austríaca i xilena va reclamar als joves una “involucració decisiva” per acabar “amb els estereotips de gènere i les relacions de domini i submissió”. Un 17,7% dels joves i un 4,5% de les noies opinen que “l’home agressiu és més atractiu”.

 

 

Deixa un comentari