En la mort de Nancy Spero, icona de l’art compromès

nancy-speroNancy Spero, nascuda a Cleveland (Ohio) el 1926, als anys seixanta es va fer ressò dels moviments de protesta i la consciència pels drets civils, esdevenint des de llavors una representant important de l’art compromès. Als anys setanta aquesta artista va fer-se, també, activista de l’art feminista, sobretot gràcies a la seva participació a l’anomenat grup WAR (Women Artists in Revolution) i a la Art Workers Coalition, amb els quals lluita per la igualtat de gènere als museus. Destaca el seu treball Torture of Women (1976), que combina imatges, cites i testimonis de les atrocitats comeses pels règims dictatorials sudamericans contra contra dones. Es va relacionar amb l’escriptura femenina d’autores com Hélène Cixous i Julia Kristeva i va intentar avançar en el que anomenava la “pintura femenina”.Va morir el mes passat a Nova York.


 

Deixa un comentari