De nou la violència contra les dones

Llegit al diari El País un reportatge amb aquest títol: El machismo, ¿ tiene que probarse? Al menos cinco audiencias provinciales dejan de aplicar la norma penal de violencia de género cuando entienden que el hombre no pretendía ejercer dominio sobre la mujer.

D’altra banda, la Subcomissió de Violència de Gènero ha recomenat al govern que el consum d’alcohol i drogues siguin considerats “agreujants específics” en els casos de violència contra les dones. L’informe que conté la proposta ha estat aprovat per PSOE, PP, CiU i BNG. Mentre que la portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Gabriela Bravo, va qualificar aquest dimecres de “desproporcionada” aquesta proposta i perillosa perquè pot comportar l’enduriment de les penes.

Per altra banda es demana que l’ordre d’ allunyament que es concedeix a la mare s’ extengui als fills i que els pares que tinguin una condemna ferma per violència masclista perdin la custòdia dels menors i la pàtria potestat.

Podem llegir ep. diario social i digital de Europa press.

Deixa un comentari