El CCIB de Barcelona acollirà el II Congrés de les Dones, 10 anys després

congresslogan

Fa 10 anys, el 1999, es va celebrar el I Congrés  de les Dones de Barcelona. Les dones van reivindicar el seu paper en la societat i van demanar  a les institucions públiques democràtiques que valoressin la seva aportació. Els dies 16 i 17  d’octubre tindrà lloc al Fòrum aquesta nova trobada reivindicativa de l’ univers femení. La cita ha estat impulsada per la Regidoria de Dones i Joventut de l’Ajuntament i respon a la voluntat de treballar les polítiques d’igualtat. Com diu Elsa Blasco, la Regidora,  es tracta de caminar cap a una societat més justa i equilibrada.  Mercè Otero, membre de l’Associació Ca la Dona,  explica que el II Congrés té la voluntat d’esdevenir l’espai de trobada del moviment de dones, el moviment feminista i l’associacionisme de dones de Barcelona, però també de les dones que no participen d’aquestes associacions i estan interessades en els temes de gènere.

Les activitats seran ben diverses, des del concert del dia 16 al vespre a l’Auditori del Fòrum amb l’actuació de Sole Giménez, Dolo Beltran o Mònica Green, fins tallers, homenatges a dones maltractades, ponències  o debats.

El web del Congrés: www.bcn.cat/congresdones09

Presentació del Congrés al Youtube

Ja ha acabat el període d’incripció, però s’hi pot participar com a voluntària  (omple el formulari d’inscripció o truca al telèfon 93 402 74 55)

També es poden fer propostes per correu electrònic congresdones09@bcn.cat

Una de les iniciatives és  la feminització de Facebook

En concret es demana la igualtat de llenguatge en aquesta xarxa social d’Internet. Facebook està estudiant la proposta. Els responsables de l’equip  segueixen en contacte amb l’equip promotor.

Facebook, és femení o masculí? Hi ha un fet evident, les dones participen molt més que els homes en aquesta xarxa social. Tot i així, Facebook utilitza exclusivament el llenguatge masculí, per exemple, en les seves versions en català i castellà.

L’equip promotor del Congrés, amb el suport de la Regidoria de Dones i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, s’han adreçat a la direcció de Facebook, a Palo Alto -Califòrnia, per sol·licitar:

  • Que revisin la construcció gramatical de gènere a Facebook i que en tots aquells idiomes que sigui possible -com el català i el castellà -, Facebook incorpori també el llenguatge femení. Per un principi inclusiu i d’igualtat de condicions, tal com assenyalen algunes institucions, entre elles la UNESCO.
  • Que Facebook no es limiti a un “Benvingut / da”. Els mitjans tècnics permeten adaptar ràpidament el llenguatge i, que en els menús i en altres aplicatius, surtin les opcions “Totes les amigues” (“Todas las amigas”- castellano -), “Cerca amigues” (“Busca amigas”- castellano – ), etc.
  • El llenguatge, la comunicació i les xarxes socials només tenen sentit si són inclusives, mai si exclouen. La innovació ha d’anar paral·lela a la igualtat des del llenguatge.

Deixa un comentari