Jane Austen, una escriptora universal

jllibre2JANE AUSTEN, (Anglaterra 1775 -1817) Va ser una novel·lista anglesa de les més influents i estimables del s.XIX, les seves principals novel·les han esdevingut clàssics de la literatura anglesa. S’ha valorat sobretot la seva anàlisi de la societat de l’època i el seu ús de la narració indirecta i la ironia.

mansfield-parkemmaaustenjane-austen-book-clubAlguna de les seves novel·les han estat dutes al cinema recentment.

 

Sense and sensibility (1812) Trailer en anglès ,  Pride and prejudici (1813) Trailer en anglès , Mansfield Park (1814 ) Trailer en anglès, Emma (1816) Trailer en anglès

 També podem veure una pel·lícula sobre l’autora i les seves novel·les The Jane Austen book club (USA 2007) -traduïda a l’espanyol Conociendo a Jane Austen – dirigida per Robin Swicord i basada en el llibre de Karen Joy Fowler, El club de lectura de Jane Austen

Deixa un comentari