Art de dones

esculturaimatge-de-lexposicio1inauguracio

Del 6 al 29 de juliol podem veure a Vila (Centre Sociocultural S’Alamera que depèn del Consell d’Eivissa), una exposició que apropa al públic més 50 obres de 10 dones artistes  (pintores i alguna escultora) amb la qual es vol potenciar la presència de la dona dins la vida cultural illenca. A la mostra podem veure obres de: Antònia Martín, Elvira Escandell, Margarita Escandell, Júlia Ribas, Loli Hidalgo, Francesca Buforn, Carmen Pérez, Paloma de los Ríos, Sílvia Ferrer i Susana Juan. Allò que tenen en comú és ser dones i artistes.

Com diu el Conseller del Departament de Política Educativa i Cultural,  Marià Torres Torres  “la creació de la dona ha estat silenciada, com una tasca domèstica més, com quelcom pertanyent a l’àmbit de la vida privada  (…) l’exposició es proposa recuperar la veu de la dona creativa.”

M’ha agradat particularment la pintura de Júlia Ribas que mostra dues branques temàtiques:  una visió del paisatge africà en tons ocres i una mostra de l’arquitectura eivissenca amb predomini dels blancs.

Article al Diario de Ibiza (07/07/09) signat per Jose Manuel Piña Lo que pintan las mujeres

Deixa un comentari