Dones de negre

Dones de negre

Women in black

Dones de Negre és una xarxa internacional de dones, flexible i descentralitzada, feminista, amb una filosofia comuna contra el militarisme i la violència i que, amb les peculiaritats locals, utilitza a tot el món un mateix estil d’acció pública i treballa local i globalment per la Pau.

La xarxa va néixer a Israel el 1988, 20 anys després de l’ocupació de Gaza i de l’inici de la intifada. Les dones jueves van començar a fer-se visibles en llocs públics; anaven vestides de negre.
Van ser imitades per d’altres dones del món. El moviment es va fer més potent i visible arrel dels conflictes bèl·lics dels balcans,  la guerra del golf i la invasió de l’Iraq.

Arreu del món aquesta xarxa ha creat blogs com aquest de Castelló  i convoquen concentracions períodiques per posar de manifest el seu rebuig a la violència contra les dones, fent-se ressò de les morts que es van produint. Un altre dels seus fronts de lluita, com expressa el seu logo, és el seu rebuig a tota mena de guerres. Trobareu tota la informació sobre aquesta xarxa clicant les fotografies següents

Dones de negre

Pàgina de la Coalició de Dones per la pau


Dones x Dones

A Barcelona,  el grup Dones x Dones forma part d’aquesta xarxa internacional. El grup va sorgir a partir de les notícies de les violacions massives a les dones durant la guerra dels Balcans. Es defineixen com a feministes, pacifistes i antimilitaristes. En aquest document expliquen la seva filosofia i les seves intervencions en jornades com ara el 25 de novembre (Dia Internacional de la No violència contra les dones),  el 8 de març (Dia Internacional de la Dona treballadora) i el 24 de maig (Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament)

Fan trobades setmanals (dijous de 7·30 a 10h) a Ca la Dona  Casp 38, pral, 08010 Barcelona. Tel. 934127161. Una altra plana de Ca la Dona dedicada a la celebració dels seus 20 anys d’existència on podem veure totes les seves campanyes. Com per exemple”Nosaltres parim, nosaltres decidim” per un avortament lliure i gratuït.

Deixa un comentari