Dones científiques i tecnòlogues

Podeu enllaçar amb  aquest bloc dedicat a unes quantes investigadores que s’han especialitzat en diversos camps de la ciència com la naturalista i primatòloga Jane Goodall o  la bioquímica espanyola Margarita Salas.

Dones científiques 

Sargantana eivissencaA un nivell molt més proper, la biòloga eivissenca Antònia Mª Cirer ha fet un estudi exhaustiu de les sargantanes, única espècie de rèptils de l’illa.

És cert que trobem moltes dones notables en l’àmbit de la biologia o la investigació sanitària; però us heu preguntat mai per què hi ha tan poques noies que es decantin pel camp de la tecnologia?

És interessant aquest article del diari El país (31/7/88): Ellas también valen para ingenieras (pero huyen)

A propòsit de la relació de les noies amb matèries més abstractes o científiques com les mates podeu llegir també l’article d’Enric Renou,  Conseller Delegat d’Educaweb (Educació online)  ¿Mates para los hombres y Letras para las mujeres ?

Hi podem llegir: “Que el informe PISA indique que hay diferencias de resultados entre jóvenes de sexo masculino y femenino no hace otra cosa que ratificar la influencia de los condicionantes sociales sobre las competencias básicas individuales y, por consecuencia, sobre sus elecciones académicas y su carrera profesional”.

En aquesta web del  Departament d’Innovació, Universitats i Empresa   hi ha possibilitat de contactar amb associacions de dones científiques i tecnòlogues de tot el món. Concretament AMIT és una “Asociacion de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas” fundada el 2002 el lema de la qual és  JUNTAS PARA PROMOVER LA IGUALDAD DE GÉNERO EN LA UNIVERSIDAD Y EN EL SISTEMA DE CIENCIA Y TECNOLOGÍA

Alguns dels seus objectius són:

. Sensibilitzar el nostre  entorn sobre situacions de discriminació i els  mecanismes que hi condueixen.

· Aconseguir la igualtat d’ oportunitats al llarg de la carrera per a les dones investigadores i tecnòlogues en els àmbits públic i privat.

. Promoure el compliment de les recomanacions de la Comissió Europea per a assolir l’equitat de gènere i  les normatives espanyoles recollides en  la  Ley Orgánica de Reforma de la LOU i la Ley Orgánica 3/2007 per a la Igualtat efectiva entre Dones i Homes.

CSIC

Mireu també aquest portal del Consejo superior de investigaciones científicas dedicat a Dones i ciència

Deixa un comentari