Vexacions contra les dones

Encara actualment moltes dones pateixen tota mena de vexacions:

Cada any 2,3 milions de dones corren risc de mutilació genital. Segons s’estima, hi ha en tot el món 130 milions de dones que han estat sotmeses a alguna forma de mutilació genital. En un 80% de tots els casos es practica l’extirpació del clítoris i els llavis menors; en un 15% es practica una infibulació.
La clitoridectomia o ablació consisteix en l’extirpació cruenta del clítoris, operació que, en molts casos és feta amb eines rudimentàries – un vidre d’ampolla trencada, una llauna o fulla d’afaitar – o per desprendiment amb un imperdible.
En la majoria dels casos es fa per tal que d’evitar que les dones sentin plaer sexual, amb la fi que puguin arribar verges al matrimoni, ja que si no es fa amb aquest mètode, la persona pot arribar a ser rebutjada en les cultures on s’hi practica, també es realitza per evitar la promiscuïtat a la dona.

Als Estats Units, cada 15 segons una dona és atacada, en general pel seu espòs. A l’Índia, segons un estudi, entre 18% i 45% dels homes casats reconeixen que infligeixen maltractaments a les seves esposes.

L’octubre de 2008, a Somàlia, una noia de només 13 anys va ser executada per lapidació sota l’acusació d’adulteri. Va ser enterrada fins al coll i 50 homes la van apedregar fins a matar-la. Feia dos anys que no s’havia dut a terme aquesta pràctica, però actualment al país el fonamentalisme islamista ha anat en augment.

AblacióLapidacióOcultamentMaltractaments

Deixa un comentari