25 de novembre: Celebració del Dia Internacional de la no violència contra les dones

L’origen d’aquesta data

PapallonaEl 25 de novembre fou declarat Dia Internacional Contra la Violència de Gènere a la primera     trobada feminista d’Amèrica Llatina i el Carib, portada a terme a Bogotà, el juliol de 1981. Es trià  aquest dia per no oblidar l’assassinat de les germanes Mirabal. El 1999 l’ONU li donà caràcter oficial a aquesta data. Sovint se simbolitza aquest dia amb una papallona.

Llei del dret de les dones a eradicar la violència

Aprovada el 16 d’abril de 2008. Són d’interès per a l’àmbit educatiu  els articles:

12.Coeducació. 13.Curriculums educatius. 14. Supervisió dels llibres de text i d’altre material educatiu. 15. Formació i capacitació del professorat i 16. Anàlisi i interpretació de la cultura de la violència.

Tot i l’apovació de  la Llei, no deixen d’haver nous casos de violència contra les dones.

Programa “Violència Tolerància Zero”

Programa de participació educativa que s’inscriu en el conjunt d’iniciatives que l’Obra Social “la Caixa” portat a terme en el marc del Programa sobre la Violència i que té com a objectiu informar, sensibilitzar i conscienciar els joves i la societat en general.

Deixa un comentari