205 a 38

“no és just que en un diari que la majoria de Catalunya llegeix només hi apareguin homes i més homes”

Avui estava fullejant la Vanguardia del dia 17 de desembre tranquil·lament quan a mida que anava passant les pàgines m’he començat a adonar que en quasi totes les imatges sortien homes, en cap d’elles la protagonista era una dona. Digueu-me obsessionada, però m’he dedicat a comptar cada una de les dones de totes les fotos del diari, des de les dels anuncis, les de les notícies i fins a totes les que sortien borroses en segon plà. Seguidament m’he entretingut comptant tots els homes de totes les fotos seguint el mateix criteri. He constatat el següent: de fotografies d’homes n’hi havia 205 i de dones la mísera xifra de 38 de les quals 4 eren prostitutes i 2 eren d’anuncis d’ONGs. Això és indignant! Com un diari progressista pot mostrar-nos tant clarament aquest masclisme subtil que té realment de rerefons. Tot s’ha de dir que hi ha vegades que fan articles i suplements parlant de la dona però ara he vist que darrere aquesta imatge tan liberal que volen donar, es veu reflectit el poder que tenen els homes. Les dones hauríem de gaudir de les mateixes oportunitats que els homes, no és just que en un diari que la majoria de Catalunya llegeix només hi apareguin homes i més homes. Les dones volem accedir a tots els llocs de la societat en “igualtat de condicions” i això no és igualtat.

Cinta

Aquest article ha estat publicat en Cinta Hosta, Desigualtats, Diaris, Dona, Indignació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 205 a 38

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Cinta
    Molt interessant l’enfoc del teu escrit. En veure el títol no sabia pas què em podia trobar: potser el resultat escandalós d’un partit de bàsquet?. Després ja he vist que el tema no era l’esport. M’ha agradat el que dius i com ho dius: els mitjans de comunicació reflecteixen la realitat (així de dura), però també creen o reforcen maneres de pensar en la mesura en que han de triar, tant notícies com imatges. Però no t’hi enfadis, que al menys té un títol femení! Què més vols?
    No deixis d’escriure, que tens moltes coses per dir i les pots dir molt bé
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *