LA CULTURA

PRESENTACIONS

“La cultura fa referència al cos de tradicions socialment adquirides que apareixen de forma rudimentària entre els mamífers, especialment entre els primats”.

Marvin HARRIS.Introducció a l’antropologia general, 1971.

La cultura en su sentido etnogràfico amplio, es ese todo complejo que comprende conocimientos, creencias, arte, moral, derecho, costumbres y cualesquiera otras capacidades y hábitos adquiridos por el hombre en tanto miembro de la sociedad.”

BRUNET TYLOR, E. La cultura primitiva, 1975.

“El tret més característic dels homínids, o al menys de l’homo sapiens, és la seva capacitat lingüística i cultural. Mentre que d’altres primats posseeixen tradicions apreses i, per tant, cultures rudimentàries, en els homínids la cultura eclipsa l’herència genètica com a font de canvis adaptatius. Aquesta dependència de la cultura està estretament relacionada amb la singular capacitat humana per al llenguatge, i ambdues estan relacionades amb l’habilitat manual aconseguida gràcies al bipedisme, la substitució dels maxil·lars i les dents per instruments i una cooperació social intensa i a llarg termini basada en els vincles sexuals.

(…) El terme societat significa un grup de persones que comparteixen un hàbitat comú i que depenen els uns dels altres per a la seva supervivència i benestar. Degut a l’existència de pautes restrictives d’aparellament culturalment imposades, les societats no sempre formen una única població reproductora, encara que el normal és que els límits entre societats diferents es defineixin per discontinuïtats en l’aparellament i una disminució en les taxes de flux de gens.

(…) La cultura fa referència al cos de tradicions socialment adquirides que apareixen de forma rudimentària entre els mamífers, especialment entre els primats. Quan els antropòlegs parlen d’una cultura humana normalment es refereixen a l’estil de vida total, socialment adquirit, d’un grup de persones, que inclou les formes pautades i recurrents de pensar, sentir i actuar.(…)

Marvin HARRIS. Introducció a l’antropologia general, 1971.

Una resposta a LA CULTURA

  1. Juan Manuel Vázquez diu:

    Gràcies per aquesta selecció de textos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *