Apagar el foc amb benzina

Ja fa unes setmanes una desgracia va succeir a Estats Units. Un home va fer una massacre a una escola, on va matar a més de 20 persones. És una tragèdia, però el que és pitjor és que coses com aquestes passen cada any a Estats Units i no hi ha ningú que sigui capaç de solucionar-ho.

Per a quina raó hi ha any rere any massacres a Estats Units? Tenen els ciutadans americans algun gen que els faci ser més propicis a fer aquests actes? La resposta és clara. No. Aquests actes passen perquè és una societat on cada persona pot tenir armes i, es clar, poden ser usades.

“Aquests actes passen perquè és una societat on cada persona pot tenir armes i, es clar, poden ser usades”

Però el que és realment indignant és que davant de la massacra moltíssima gent (polítics, sociòlegs, intel·lectuals americans…) van dir que això es podria haver evitat si els professors anessin armats. QUINA BOGERIA! El problema se soluciona retirant totes les armes i prohibint-les, no augmentant-ne el nombre i armant a cada ciutadà. Els morts totals en 50 anys per culpa de les armes de foc han estat 450000. És una bestiesa! En qualsevol país civilitzat s’hauria d’haver retirat ja les armes. I això no para, perquè aquest desembre es va batre rècord de venda d’armes amb 2,8 milions.

Després de veure les xifres i pensar una mica crec que hauran de canviar molt les coses i la mentalitat dels ciutadans d’Estats Units per a arribar a retirar les armes. La industria militar i els lobis armamentístics americans (com l’Assosiació Nacional del Rifle) són gegants, poderosíssims. Tenen als principals òrgans polítics sota el seu poder i em temo que costarà molt acabar amb la indústria de la mort.

La despesa militar d’Estats Units supera els 500000 milions de dòlars. Quants hospitals, escoles, millores en els serveis socials podrien fer amb aquests diners? Segons la PNUD (Programa de les Nacions per al Desenvolupament) eradicar la fam al món i començar a revertir-la val 50000 milions de dòlars. Menys d’una desena part del que Estats Units es gasta en armament. No fa falta dir res més.

David

Aquest article ha estat publicat en Armes, David Barnet, Pobresa, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Apagar el foc amb benzina

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    David, fas una molt interessant reflexió. Realment sorprèn que ningú no hi posi remei!
    Segueix escrivint, que tens molt a dir!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *