Cada cop són més

El tema d’aquest escrit és el Linx Pardinus, el linx ibèric,que es troba en perill d’extinció però ara us explicaré un cas on s’està augmentant el nombre d’aquests animals.

En el centre de cria en captivitat de Zarza de Granadilla. l’espècie de linx ibèric comença a donar els seus fruits ja que Fàrfara va donar llum el passat mes de març a 3 cadells, va ser el primer part de linx en aquest centre extremeny. Amb aquestes cries recent nascudes sumen ja 40 cries entre els 4 centres de cria de linx ibèric a Espanya i Portugal. S’espera, a més que durant el mes de maig de 2013 segueixin naixent més cries. En l’any 2012 han nascut unes 50 cries, però han sobreviscut 40, a part no s’han comptabilitzat les cries que neixen en salvatge. Menció especial mereix el que ha passat al centre de Silves, a Portugal, on han sobreviscut 17 de les 40 cries supervivents a la península ibèrica, el que posaria al centre en ”exedent” de linxs ibèrics. El gran nombre de naixements d’aquesta espècie en aquest any està fent créixer les esperançes en l’espècie, més encara que després d’un estudi sobre la variabilitat genètica del linx ibèric mostrés que l’espècie ha tingut una diversitat genètica molt baixa desde fa com a mínim 50,000 anys

El centre de Zarza de Granadilla ha estat l’últim a obrir-se a Espanya i el primer a fer-ho fora de la Comunitat Autònoma d’Andalusia. Les tres cries recent nascudes seran custodiades per la mare, que no sembla haver-les rebutjat i se sumen, així, als quatre adults (Fàrfara, Gènesi, Gitano i Rondalla) presents al centre de Càceres de linx ibèric. I és que des d’aquest centre es pretén repoblar de linx ibèric les zones properes en un futur no gaire llunyà. El linx ibèric es troba en perill greu d’extinció, els principals problemes als que s’enfronta l’espècie són la malaltia renal, la baixa concentració de conills (la seva presa preferida) i les interaccions amb la societat (carreteres i paranys per exemple)

Espero que amb aquest escrit hagueu après alguna cosa més sobre aquests animalets que estan en perill d’extinció i seria un cop molt fort per la naturalesa la pèrdua d’aquesta espècie. Hem de contribuir en la salvació d’aquests animals.

Hector

Aquest article ha estat publicat en Hèctor Calvet, Linx. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *