Feixisme als nostres pobles i ciutats

Actualment, no se com és possible que es toleri i defensi tot aquest feixisme, passant per partits falangistes com ara “Alianza Nacional”, “España-2000”, la “Falange Espanyola”, i arribant a PxC partit el qual té força seguiment a diversos punts de Catalunya. Crec que seria necessari aclarir que PxC, és un partit que no condemna l’atemptat d’Oslo i que té al cap davant un ex-membre d’una organització d’ultradreta franquista durant la transició anomenada “Fuerza Nueva” i també va ser candidat a les europees del partit ultradretà anomenat “Frente Nacional”. Aquest que culpen la immigració, dels guetos d’immigrants i dels delictes d’aquests immigrants no se’n adonen del problema que realment existeix. El problema crec jo, ve donat per les poques ajudes donades als immigrants i les poques possibilitats a les que ells opten amb els pocs recursos que tenen. Tampoc podem deixar-nos la marginació que se’ls es propiciada a molts llocs la qual els aboca a crear guetos marginats de la societat. De manera que tots aquests que diuen que la integració hauria de ser un deure, el que realment haurien de mirar és si el lloc on vivim dona les oportunitats als immigrants sense recursos que arriben a aquest país.

Arran de la crisi i els problemes de la societat hi han organitzacions i partits que intenten fer un altre cop com va fer Hitler o Franco, donar les culpes als immigrants, cosa que sembla impensable que pugui ser recolzada, però ho és i el seu nom a Catalunya és PxC. Cada cop la gent els coneix més i els té més vistos, però el més fort és que la mateixa policia els defensi, un exemple ben clar va ser el dia 2 d’octubre, el diumenge passat:

Tot va ser molt còmic, mentre ells feien el seu acte, un grup de gent contrària es va manifestar per fer veure que no son acceptats, i que la població no es creu els seus discursos feixistes. Com ja es sabia el cos policial dels Mossos d’Esquadra, va estar-hi present per a que no hi hagués una confrontació cos a cos, però el més fort va ser que no només van separar els dos grups, sino que van dividir la manifestació, dels que eren contraris. No només això si no que desprès de dividir-los van arraconar-los a un carreró amb l’ús de la violència -amb la qual van obrir un trau al cap a un manifestant- i van identificar amb l’ús innecessari de la força a 120 persones. Després a les noticies va sortir que havien detingut a dos persones a la manifestació contraria al feixisme, per atemptar contra el cos policial. El que no expliquen és que el que realment van fer per atemptar, va ser, en un cas posar-se una caputxa a l’hora de ser identificat i l’altre, des de fora de la manifestació cridar per que deixessin marxar a les persones que anaven a identificar. Se’ls van emportar a un carreró i no se sap que se’n va fer d’ells. Finalment va acabar l’acte de plataforma, després del qual van deixar als manifestants que tenien retinguts.

Ha sortit realment això a les noticies o a sortit una cosa que s’allunyava de la realitat del que es va viure? Estimats mitjans de comunicació, la noticia real no hauria d’haver estat “Han detingut a dos persones a una manifestació en contra de la concentració de PxC”, si no que hauria d’haver estat “Cossos policials defensen una concentració feixista, i acaben amb una manifestació antifeixista amb l’ús de la violència”. Tot això em dona a pensar que des del poder de l’autoritat es reprimeix als que realment lluiten per crear una societat sense classes i amb un respecte per tots els iguals. Tot defensant als feixistes que el que busquen és crear uns privilegis a un cert grup de persones i acabar amb éssers humans que venen d’arreu del món, bé, realment només tenen aquest odi amb els que venen de certs llocs. Per tant jo ús animo a tots qüestionar l’autoritat i a reaccionar contra el feixisme que ens envolta a les nostres ciutats i pobles.

Raül

Aquest article ha estat publicat en Feixisme, Immigració, Manifestació, Raül Gómez. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Feixisme als nostres pobles i ciutats

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Raül,
    Ha millorat una mica, encara que el redactat segueix essent massa espès, i l’escrit conté un munt de faltes d’ortografia que hauries d’haver corregit (és feina teva, recordes?)
    Espero el pròxim escrit. Procura que sigui senzill i planer en la sintaxi, i correcte en l’ortografia, d’acord?
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *