Què busquem?

Recentment m’he topat amb una disputa a Twitter que m’ha cridat l’atenció. Resulta que fa pocs dies el compte oficial de la Guardia Civil va publicar una fotografia en contra de de la violència de gènere, tant la causada per homes com la causada per dones (link de la imatge: http://s.libertaddigital.com/fotos/noticias/cartel-maltrato-guardia-civil.jpg). Després de la publicació d’aquesta imatge un gran nombre de “feministes” van sortir de sota les pedres per començar a criticar i criminalitzar a la policia. Finalment la policia ha eliminat el missatge i ha demanat disculpes per faltar al respecte a totes les dones maltractades.

On hem anat a parar? És veritat que la nostra societat encara te elements masclistes i que s’han de canviar si o si, però no vull entrar en aquest tema ja que no tinc tota la informació que m’agradaria tenir per parlar-ne. M’interessa més la mania que han agafat aquestes “feministes”, mes aviat catalogades com femellistes, per criticar tot el que culpabilitzi a la dona d’alguna manera. Ho podem veure clar en aquest cas anteriorment plantejat, com es pot dir que aquesta imatge és masclista i que falta al respecte a les dones? Si la teva resposta és que una dona no acostuma a agredir a un home, caus en un fatídic error. (link a llista d’homes morts a mans de dones: http://www.abogalista.com/recursos/temas/hombres-muertos-en-2014-a-manos-de-sus-parejas-violencia-de-genero.html)

Estem en un moment en el que dir “quan maltractes a un home deixes de ser una dona” està malvist i et converteix en un fantàstic masclista, mentre que dir “quan maltractes a una dona deixes de ser un home” esta perfectament acceptat i a més t’atorgarà els aplaudiments de la gent. Això és igualtat? Perquè a mi no m’ho sembla. Què passa, busquem la igualtat en el que ens convé, tenim una igualtat selectiva depenent del moment?

I per acabar d’adobar la situació ens trobem que tota aquesta discussió es troba recolzada pel hashtag #MacheteAlMachote, molt bé igualtat has guanyat! Que hi ha més igualitari que el desig de l’amputació dels genitals masculins? Em sembla que tinc la resposta: la criminalització equitativa de la violència, ja sigui exercida tant per dones com per homes.

Com ja he dit abans és veritat que a aquesta societat encara li queden molts punts a solucionar en els temes de la igualtat i en cap moment em vull adreçar a les verdaderes feministes amb aquest escrit, però hem d’acceptar que es diguin aquestes barbaritats i es generalitzi d’aquesta manera? Com pot ser que es permeti un hashtag com #MacheteAlMachote i alhora es critiqui i denunciï una imatge antiviolència com la mostrada anteriorment? Sí, a la societat li falta molt per arribar a ser perfecta però l’odi indiscriminat i sense fonaments que tenen aquestes femellistes cap als homes no es la solució. Si el que es vol és la igualtat per què és busca amb el menyspreu?

El que em fa gràcia i tampoc em sorprèn és el comportament que ha tingut la Guardia Civil. Davant les critiques absurdes la millor decisió és cedir i abaixar-se els pantalons perquè el hashtag actuï. Però què es pot esperar de la policia d’aquest fantàstic país?

No em cansaré de repetir-ho perquè hi ha gent que encara que ho llegeixi tres cops no li quedarà clar, aquest escrit va únicament dirigit a aquella gent considerada femellista i en cap moment pretén ser una critica al moviment feminista. Buscar la igualtat es el correcte i el que s’ha de fer, però mai l’aconseguirem si el primer que es fa és recórrer a la desestimació i al menyspreu.

Marc

Aquest article ha estat publicat en Feminisme, Igualtat, Marc Brugat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Què busquem?

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Marc, un molt bon article. M’ha interessat veure el cartell en qüestió i he apreciat que semblava clarament manipulat, així que he anat a altres notícies sobre el tema, que m’ho han confirmat. Per exemple, a El Mundo deien això:

  “El tuit en cuestión combina un cartel original creado por el Ministerio de Igualdad en 2008 para luchar contra la violencia de género (izquierda) con otro cartel, aparentemente manipulado, que se atribuye a colectivos contrarios a las leyes y medidas que se han puesto en marcha en los últimos años para luchar contra la violencia sobre la mujer. “Cuando maltratas a una mujer dejas de ser un hombre”, se lee en la imagen original; “Cuando maltratas a un hombre dejas de ser una mujer”, recoge la de la derecha.
  Una muestra más de que este último cartel fue alterado es la inscripción del logotipo del Gobierno de España en la esquina superior, que ellos transforman con sorna en “Gobierno de Hispanolandia” y “Ministerio de la Verdad”.
  Tot plegat molt extravagant!
  Gràcies per l’article,
  No deixis d’escriure!
  Josep Maria

  Reacciones

 2. Marc diu:

  Josep Maria, quan vaig veure la noticia sabia que es tractava d’un muntatge, però el que intento tractar a l’article no es la veracitat de la imatge sinó les critiques que ha rebut una imatge que, sigui fake o no, no insulta ni menysprea a ningú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *