Coses de nens

Abans de res, no, aquest títol no és sobre la igualtat de gènere, d’això en parlaré un altre dia, si de cas. Aquest títol va dedicat a totes les persones que creuen que poden decidir quines coses són de nens petits i quines no, en especial el perquè un lector de còmics se’l considera “infantil”. Per quina raó un fan del senyor dels anells és correcte per la societat però un lector fidel dels còmics de spiderman (com jo) no està tan ben vist?

Realment hi ha poques diferències entre els dos tipus de lectors: ambdós llegeixen un tipus de fantasia escapista on segueixen les aventures d’herois ficticis on trobem referents de maduresa tals com la sang, el sexe, amor, matrimoni, venjança o altres temes no propis de nens. I com més hi penso més veig el perquè: És degut al fet que les persones continuen pensant en els còmics de superherois com els dels anys 60s, dirigits a un public infantil, amb herois amb disfresses de colors i uns poders que els transformen és éssers molt forts que poden anar contra qualsevol cosa.

El problema és que algunes persones no tenen en compte el canvi que han passat els còmics amb els anys, hi ha herois que moren que tenien dècades de història (de fet Wolverine va morir aquest estiu i és un dels superherois més coneguts), hi ha herois que ha perdut éssers estimats, que han canviat, que han evolucionat per a ser anti-herois, que han estat perseguits, que han vist assassinats a sang freda a moltes persones que eren importants i que presenten una mitologia avui dia que transforma als superherois de còmic en els nous mites grecs.

En definitiva: el còmic és literalment el novè art avui dia, no té res a envejar a la literatura (de fet ho és) i potser hauríem de tenir en compte el que aquests herois simbolitzen per a molts, n’hi ha que representen la lluita contra el prejudici (X-men) n’hi ha que demostren la responsabilitat (spiderman) n’hi ha que demostren capacitat per a tornar a començar (scarlet spider), voluntat (green lantern), intel·ligència (batman), creativitat (ironman)… podria continuar infinitament. El cas és que si continues pensant que els còmics són cosa de nens i poca cosa més és únicament perquè no t’has informat del tema. Si tens dubtes, et deixo un parell de vídeos aquí baix:

Nil, el vostre ocell preferit

Aquest article s'ha publicat dins de Còmics, Nil Villagrasa i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *