No poder parlar

Fa aproximadament tres mesos em van treure les amígdales. Tenia angines molt repetitives i vam decidir treure-les ja que aquestes afectaven a la rutina de l’institut i a la meva vida en general.

El dia de l’operació ens vam dirigir cap a l’Hospital General de Catalunya a Sant Cugat. Em van posar una anestèsia total. Quan em vaig despertar hi havia el meu pare al costat. Vaig intentar dir-li alguna cosa però no podia. No podia parlar. Quan dic que no podia parlar em refereixo a que parlava però no se m’entenia res. Semblava que tingués algun tipus de retràs.

Abans de l’operació m’havien avisat que possiblement al despertar-me notaria gust a sang i que em faria molt de mal el coll, però no m’havien avisat que no podria parlar.

Vaig començar a plorar  i el meu pare es va quedar molt sobtat. Ràpidament va venir la infermera per veure què em passava. El meu pare li va dir que estava espantada i que no podia parlar. La infermera em va dir que em calmés, que tenia el coll molt inflamat a causa dels quatre punts a cada amígdala i que ja m’aniria baixant la inflamació.

Vaig passar la nit allà. L’endemà al matí vaig poder beure una mica de suc a glopets molt petits i em van treure el sèrum. Com que només m’havia de prendre pastilles per baixar la inflamació, vam decidir anar a casa, que hi estaria millor. De mica en mica, a mida que passaven els dies vaig poder parlar millor.

Això ho explico perquè em vaig adonar de l’important que són algunes coses a la nostra vida i que no valorem. Jo mai m’havia trobat en la situació que no pogués parlar i fa molta ràbia que tu intentis dir alguna cosa el millor que pots i, tot i esforçant-te al màxim, l’altra persona no t’entengui. A part d’això també hi havia el factor que tenia el coll molt inflamat, però això ja era el menys important ja que ja hi estava acostumada.

Gràcies als amics i la família vaig poder recuperar-me més ràpid i amb menys patiment.

Anna

Aquest article ha estat publicat en Anna Puighermanal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a No poder parlar

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Anna,
    Devia ser, en efecte, una situació ben colpidora i incòmoda. Però ben aviat has tornat a xerrar com sempre: benvinguda al món de les paraules! Es troben a faltar quan no hi són, però no els donem importància quan en podem gaudir… com en tantes altres coses aparentment petites. M’ha agradat com ho expresses al teu article.
    No paris!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *