La Fageda

La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre creada el 1982 a Olot, concretament a la Fageda d’en Jordà. Aquesta empresa produeix productes làctics i disposa d’una granja de vaques i una planta d’elaboració per a la producció de iogurts. A més a més, té jardins i horts d’on treuen la fruita que utilitzaran per als seus productes.

L’empresa està formada per 270 treballadors, la majoria dels quals pateixen discapacitats intel·lectuals o trastorns mentals. Amb aquesta iniciativa es donen llocs de treball a les persones que més dificultats tenen a l’hora de trobar-ne i els ajuda a sentir-se útils, ja que en molts casos són persones menyspreades i que no se’ls accepta en certes feines, on el més important és l’estètica. 

Tots sabem que la gent amb malalties deficitàries tenen problemes a l’hora de fer una feina però no és motiu per rebutjar-los. Cap persona és superior a qualsevol altra, però en molts casos aquesta igualtat desapareix. La burla és la principal eina per fer sentir malament a les persones discapacitades. Amb La Fageda s’està portant a conèixer la meravellosa feina que poden fer aquestes persones amb dedicació i paciència.

Actualment, l’empresa catalana s’està donant a conèixer arreu del món. S’ha convertit en un model per a altres companyies que donen feina a persones discapacitades i així, se senten integrades en la societat i porten un nivell de vida més bo. 

Mireia

Aquest article ha estat publicat en Discapacitats, Discriminació, Mireia Berruguilla, Treball. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La Fageda

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Mireia, és una molt bona crònica sobre l’empresa i una interessant reflexió sobre els valors que comporta aquesta iniciativa empresarial. M’ha agradat.
    Segueix escrivint, d’acord?
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *