La malaltia oblidada

Últimament s’ha parlat molt de l’Ebola i del gran perill que suposa a la nostra seguretat i de com no s’han pres les mesures necessàries per contendre el virus i que hem de pensar que ens hi va la vida en això!                                                                                                                                                            Tot i així, no vull parlar d’aquest virus, sinó del que vaig agafar jo fa un parell de dies, la grip.

La grip és un virus que conviu amb nosaltres, l’hem acceptat en la nostra societat com un altre membre de la vida quotidiana humana i que es manifesta de tant en tant, com aquell oncle que només veus per Nadal i et porta un regal. El que vull dir amb aquesta comparació és que ara que em veig com a malalt temporal, descobreixo l’existència real d’aquest oblidat parent que ens fa una visita (curiosament també per aquestes dates d’hivern). El malalt té uns “privilegis” i uns desavantatges, per exemple, tens dret a quedar-te a casa i descansar, però potser ho passes malament i has de treballar més després per poder recuperar el temps perdut.

La teva estada a l’hotel “Infecció” també pot variar depenent del que et toqui suportar, perquè ja us puc assegurar que es passa molt millor un refredat que una diarrea, això segur.

Altres coses també poden ser un problema durant la recuperació, com perdre classes, no aconseguir apunts ni deures, no poder menjar normalment o haver d’aguantar cascades de mocs, entre d’altres.

A més a més, hi ha altres coses que t’espatllen encara més l’estada, com els medicaments, que t’arreglen un problema i te’n tornen dos, cosa que em fa pensar si s’haurien o no d’utilitzar medicines químiques en comptes de naturals, si la sanitat ofereix tot el que pot a la població, si les empreses farmacèutiques treballen pel nostre benestar o per propi interès… etc.

El que vull dir és que les malalties formen part del nostre món, així com tots els problemes i beneficis que comporten, o sigui que prepareu-vos perquè s’acosta l’hivern.

(DUNDUNDUDUDUNDUNDUDUDUNDUNDUDUDUNDUN)

p.d.

(el tarareig és de Juego de Tronos)

Ferran

Aquest article ha estat publicat en Ferran del Moral, Malaltia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *