El poder de la ment

Fa pocs dies vaig llegir un article que em va semblar força interessant. Parlava sobre com canviar la nostra mentalitat creant nous cablejats al cervell i enfortint-los amb els nostres pensaments. Cada vegada que pensem fabriquem substàncies químiques, aquestes són senyals que ens permeten sentir exactament com estàvem pensant. Així que si tens un pensament d’infelicitat, al cap d’uns segons et sents infeliç. El problema és que en el moment en què comencem a sentir de la manera en què pensem, comencem a pensar de la manera en què sentim i això produeix encara més química. Aquest cercle viciós és el que anomenem estat de ser. Memoritzem aquest estat com la nostra personalitat i pensem que som persones negatives o positives, felices o infelices però en realitat l’únic que hem fet és memoritzar la seva continuïtat química i definir-nos com a tal. El primer pas per sentir d’una altra manera i crear noves emocions és aprendre. Mentre anem aprenent nova informació i comencem a pensar-la, la contrastem amb les nostres creences i l’analitzem, estem canviant el nostre cablejat, construint una nova ment. Una vegada aquesta nova ment està establerta, hem de començar a pensar com mostrar-la, i aquí entra el cos, actuant de la manera en què hem començat a pensar. Aquest article em va semblar curiós, ja que mai havia pensat que hi hagués una manera de reprogramar el cervell per tal de canviar la personalitat i la manera de sentir. Potser alguna vegada m’havia passat pel cap canviar algun mal hàbit o comportament que no m’agradaven però mai hagués imaginat que hi haguessin uns passos específics per poder aconseguir-ho.

Marta

Aquest article ha estat publicat en Canvis, Cervell, Marta Gómez Buisan, Personalitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El poder de la ment

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Marta, l’article devia ser molt interessant, almenys això és el que fa pensar el comentari que en fas. Un bon comentari. M’hi falta la referència de l’article en qüestió: autor, títol, publicació… Ja sé que no és un treball escolar, però el teu lector pot estar interessat en ampliar la informació que li dones!
    Gràcies i fins al proper article.

  2. martagomezbuisan diu:

    Hola Altès tens tota la raó així que deixaré l’enllaç penjat a continuació sobre l’entrevista a Joe Dispenza: http://www.lomejordemi.org/podemos-reprogramar-nuestro-cerebro-para-cambiar-comportamiento

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *