Hem avançat?

Vols perdre pes? Vols jugar com Neymar? Vols aconseguir un ordinador d’últim model? No tens èxit amb els nois?

Totes aquestes preguntes, d’entre moltes altres, són les que diàriament ens exposen davant de la televisió. Et vènen un producte com el millor per solucionar el teu problema, o bé per crear-te una necessitat quan realment no la tens.

És això, exactament això el que pretenen fer, mostrar-nos una sèrie de “solucions” o “avantatges” limitant-se exclusivament a realçar allò que ens estan venent fins a no poder més, sense tenir en compte els inconvenients. En definitiva et presenten un producte perfecte i immillorable quan realment no existeix.

Nosaltres, tant innocents com som, ens creiem tot el que ens diuen i sense dubtar-ho anem ràpid a comprar-ho abans que s’esgoti. Sí, així funciona, i precisament d’això viuen les campanyes publicitàries avui en dia, de la nostra ingenuïtat.

Tota aquesta cadena s’alimenta gràcies a nosaltres, i a més, fa que augmentin els nostres desitjos per coses innecessàries.

Realment fem bé en deixar-nos influenciar pels anuncis? Fem bé en creure que hem de comprar tot el que ens diuen o si no estem perduts? Creieu que no teniu suficients recursos per tirar endavant?

I us faré una última pregunta, què seria de vosaltres si no existís la televisió? Us veieu capaços de sobreviure?

Marina Jiménez

Aquest article ha estat publicat en Consum, Marina Jiménez, Publicitat, Televisió. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Hem avançat?

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Marina,
    Un bon reguitzell d’interrogants que cal tenir presents! M’ha agradat (potser massa trossejat en paràgrafs massa breus?).
    No deixis d’escriure!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *