Malaltia necessitar dormir tant?

Pensant en sobre què escriure se m’ha acudit pensar en les coses les quals disfruti més fent-les. Si això mateix es preguntés a trenta persones de la meva edat, la majoria diria: sortir amb els amics, anar al cine, fer esport, ballar. Però el que jo diria és dormir.

La veritat és que sóc una noia molt moguda, amb un punt d’hiperactivitat, petita, primeta i molt competitiva, que m’encanta fer esport. Però no tinc cap mena de dubte que en el moment que és la hora d’anar al llit, hi vaig i en menys d’un minut quedo adormida. El sentiment que tinc l’endemà, independentment d’haver tingut somnis o no, és una sensació impressionant que em deixa sense paraules. Sento com si durant la nit no hagués sigut jo mateixa, fos com un ser sense cap espècie de vida ni sensibilitat. Les millors nits per mi, sens dubte, són les que somnio, sigui un somni terrible o emocionant. Perquè em desperto amb una emoció indescriptible i un sentiment de dubte de no saber per què he somiat allò i no allò altre.

Sempre que m’he sentit atabalada, malalta, enfadada, rallada, etc., la meva solució sempre ha sigut dormir i dormir. Perquè després quan em desperto és un dia nou i sóc una nova Gemma. També he de dir que quan vaig a dormir tard i l’endemà m’he de despertar d’hora i, llavors, dormo menys de vuit hores, el dia següent acostumo a estar de mal humor i molt cansada.

Des d’un punt de vista més negatiu, com el dels meus pares, això podria ser un inconvenient. Ja que molts cops arribo tard perquè m’adormo, tinc cita però s’anul·la perquè m’he adormit, estudiant m’adormo, etc. Jo crec que és un gran problema pel simple fet de, per exemple, ja que em puc adormir de seguida, a la mínima que a classe em posen un vídeo de la literatura castellana de l’Edat Mitjana o vídeo de la Primera Guerra Mundial, he de fer un esforç grandiós per combatre la força que les meves pupil·les fan cap a baix per a tancar-se. I això és un repte que molts pocs cops he guanyat.
El meu objectiu és anar a dormir una mica més d’hora, a les 22.30 hores com a màxim. La veritat és que ara estic agafant son, vaig al llit!

Gemma

Aquest article ha estat publicat en Dormir, Gemma Baylach, Somnis, Son. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Malaltia necessitar dormir tant?

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Gemma, està força bé. M’ha agradat, perquè el que expliques està presentat de forma directa i senzilla. Ha millorat respecte d’aquell primer redactat que vaig llegir fa temps.
  Et recomano que passis els teus textos pel corrector del “softcatalà”: el tens al marge dret. Per exemple t’hauria aconsellat usar “l’endemà” en lloc de “el dia següent (ja ho he modificat).
  No deixis d’escriure, que tens molt a dir i ho pots fer molt bé!
  Que tinguis uns somnis feliços,
  Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *