Mentalitat del passat

Em veig obligat a fer aquest escrit arran d’una conversació al grup de classe. No vull dir noms perquè es pot dir el pecat, però mai es pot dir el pecador. Si alguna cosa he pogut aprendre dels meus pares és el respecte, respecte cap a totes les persones i tots els animals. Doncs aquest és el tema que vull tractar avui. És igual el color de la pell, la religió, la condició, la llengua, etc. Però per sobre de tot això hi ha el respecte, és a dir, ningú pot menysprear una altra persona per ser homosexual, afroamericà o budista. Les persones que no poden comprendre això tenen un greu problema: què té de dolent que una persona sigui com sigui?. Doncs en ple segle XXI encara hi ha persones racistes i homòfobes. I sorprenentment no són persones grans, que van tenir una educació pobra i manipulada, sinó gent jove. Aquesta gent no pot entendre, per exemple en el cas dels homosexuals, que dues persones del mateix sexe s’estimin. Igual que dues persones, home i dona, s’estimen, per què no poden estimar-se o casar- se dos homes o dues dones? Aquest és un gran problema a la societat actual, almenys ara ja no et maten per ser homosexual, senegalès o transsexual. Però tota aquesta gent que utilitza gay, negre o travesti com un insult penso que haurien d’anar a classes de respecte. L’homosexualitat existeix en 450 especies, però l’homofòbia només en una. En conclusió, no vull donar classes de respecte a ningú, només intentar obrir els ulls a certa gent. Crec que nosaltres com a estudiants, que tenim molts coneixements al nostre abast, hauríem de tenir la ment més oberta i no quedar-nos encallats en els pensaments de l’Edat Mitjana.

Jesús

Aquest article ha estat publicat en Discriminació, Idees, Jesús Valera. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Mentalitat del passat

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Jesús, del redactat ja n’hem parlat avui a classe. La conclusió és que el corrector és necessari, però no suficient: hem trobat un munt d’incorreccions que el corrector no havia detectat!
    L’article està molt ben pensat i ben explicat. M’ha agradat
    No deixis d’escriure
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *