Catalunya un país?

Aquest any, és el primer any que puc votar. A més, em va fer molta il·lusió quan vaig veure que la meva primera votació seria la votació del 9 de novembre, el 9N com el coneix tothom.

Una votació molt important per mi, la votació per la independència de Catalunya. Encara que aquest tema no està del tot decidit i encara no sabem què passarà o com es farà. Vull donar la meva opinió. Crec que el dret de votar és nostre, és a dir, si estem en un país democràtic, tenim dret a votar.

Un dels problemes que tenim és que el nostre president del govern, creu que no hem de votar. Encara que tota Europa li ha dit que el millor seria votar. Ara mateix, entenc que no vulgui que votem, ja que totes les estadístiques diuen que sortiria el SI a la independència. Tot això, em fa pensar que algun dia podrem fer d’aquesta terra una terra lliure, on puguem ser qui vulguem ser. En un país on puguis parlar amb el teu idioma (català) i no et mirin malament, ni et diguin res al respecte.

Per altra banda, crec que no volen que votem ja que Catalunya és una part molt important d’Espanya. Catalunya és una de les comunitats autònomes que aportem mes diners al país.

Tot i això, tan si podem votar com si no, jo sempre m’he sentit catalana per sobre de tot, si jo he nascut a Espanya, però per sobre de tot sóc catalana. M’agradria poder votar el dia 9 de novembre, encara que cada vegada ho veig mes complicat.

Com diu Mas: “no sé com, però ho aconseguirem!
Visca Catalunya i visca la terra lliure!

Laia

Aquest article ha estat publicat en Catalunya, Eleccions, Laia Morales, Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *