Un fet rellevant

Havia arribat aquell matí de juny en què els estudiants del Jaume Almera van a buscar les notes per a començar a gaudir de l’estiu.

Vaig sortir de casa en direcció cap a l’institut. En entrar a la classe, on la tutora repartia les notes finals, es podia sentir a l’ambient la tensió i la impaciència. Quan em van donar les notes i vaig veure aquells suspesos, se’m va caure el món a terra; no m’ho esperava, i menys aquella quantitat. Havia de replantejar-me l’estiu d’una altra manera: cada dia d’estiu estudiar i fer els dossiers de les matèries suspeses per aprovar-les, i a més a més, era l’any en què havia de passar neta de 4t d’ESO a Batxillerat, no em podien quedar assignatures pendents.

Anava pels passadissos buscant els professors per a parlar sobre el que havia passat, necessitava que em donessin eines per aprovar. Encara que alguns en veure’m plorar i amb un gran disgust, em van dir que al batxillerat si seguia amb la mateixa actitud, no podria tirar endavant, i aquestes respostes em van desmotivar i em van fer sentir pitjor del que estava. Esperava una altra resposta, necessitava suport.

El meu consell és que encara que tingueu mandra d’estudiar durat l’any escolar, feu-ho perquè més mandra fa fer-ho durant l’estiu i estudiar molts més temes del que faries en un examen durant l’any. Perquè reconec que jo no vaig treballar prou. I penso que tot acte té conseqüència.

No estic molt d’acord en l’educació actualment i basant-me en el que he estudiat aquí. El que he notat jo, és que t’ensenyen a estudiar a base de: fer resums i esquemes; mirar vídeos; repetir les paraules o frases fins a aprendre’t-ho… però hi ha molts estudiants que no saben com concentrar-se o com estudiar i des del meu punt de vista, noto una falta de motivació i entusiasme per ensenyar a l’alumnat de part dels professors. En cap moment vull culpar a cap professor, però crec que les persones encarregades en l’educació del país haurien d’analitzar-ho i fer alguns canvis per ajudar a millorar l’educació.

Marta

Aquest article ha estat publicat en Estiu, Estudis, Marta Figueras, Professors, Suspensos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Un fet rellevant

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Marta, fas una molt interessant reflexió sobre l’ensenyament, a partir de la teva experiència (dolorosa!) a final de quart. M’ha agradat. Espero que a batxillerat et vagi millor, ànim!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *