L’educació

Quines són les preocupacions de la gent avui dia? Evidentment, l’atur i la corrupció. Però aleshores, quin lloc ocupa l’educació en els nostres pensaments? Educar no és intruir i el sistema educatiu actual està fet per a les respostes, estan prohibides pràcticament les preguntes. Quan anem a primària sempre estem fent preguntes. A la secundària, en canvi, gairebé ningú pregunta. Què ha passat? Segons alguns especialistes això està realitzat per un sistema que porta tota la vida orquestrant-ho de manera premeditada per fer a l’ésser humà més vulnerable, més temorós, més depenent i menys intel·ligent.

“Quan anem a primària sempre estem fent preguntes. A la secundària, en canvi, gairebé ningú pregunta. Què ha passat? El sistema ha aconseguit que no t’interessis perquè quan no preguntes deixes de tenir interès i això és el que realment interessa”

El sistema ha aconseguit que no t’interessis perquè quan no preguntes deixes de tenir interès i això és el que realment interessa, ja que el que controla la pregunta controla la societat. El sistema educatiu actual limita les capacitats des que som petits perquè ens adaptem al sistema vigent en lloc d’ajudar-nos a desenvolupar. El ser humà té una diversitat molt gran però el sistema educatiu només en valora una capacitat, que és la intel·ligència cognitiva, és a dir, la potencialitat que té algú de poder adquirir coneixements. Què hi ha de la intel·ligència social, la capacitat d’empatia, la intel·ligència emocional, la capacitat de controlar les teves pròpies emocions? això no s’educa. A l’escola només hi ha temps per a examinar-nos sobre matèries i no sobre parar-nos a pensar en la persona abans que en l’alumne. El sistema educatiu s’hauria de canviar perquè ens ajudi a pensar per nosaltres mateixos i a tenir un esperit crític.

Marta

Aquest article ha estat publicat en Educació, Marta Gómez Buisan, Preguntes, Respostes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a L’educació

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Marta, fas una reflexió molt interessant entorn de l’educació (que aparentment no presenta problemes, o massa sovint tan sols en detectem problemes superficials).
    No paris d’escriure, que tens molt a dir!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *