Discoteques

L’altre dia parlant amb els amics sobre les discoteques dèiem que últimament estaven molt de moda anar-hi i tot això, i va sortir el tema que les noies amb 16 anys i gratuïtament ja podien entrar-hi a diferència dels nois que hem de tenir-ne 17 i hem de pagar una entrada.

Des de fa molts anys s’ha intentat trobar una igualtat entre homes i dones, perquè els dos sexes siguin jutjats iguals davant la justícia. Els dos sexes han de tenir l’oportunitat d’anar a l’escola, accedir a un treball, serveis sanitaris, dret al vot i de molts altres… i dia a dia estem aconseguint que tot sigui més igualitari. Però des del meu punt de vista penso que l’idea que la noia pugui entrar un any abans a les discoteques no hi ha cap mena de justícia pel mig; m’agradaria saber com defensen això. L’edat per treure’s la moto és la mateixa per homes que per dones igual que l’edat per conduir cotxe o per ser major d’edat, i cada cop hi podem trobar més igualtats. Llavors en què es basen perquè la donà pugui entrar-hi un any abans i gratuïtament?

Sé que molta gent opina que si deixen entrar a les noies gratuïtament i amb aquest any de diferència els nois anirien darrera d’elles i pagarien el preu de l’entrada. Realment es un mètode que pot funcionar molt bé, o almenys de moment està funcionant, però no trobo cap llei que pugui defensar això. També és cert que amb l’entrada que pagaríem els nois ja ens entraria una consumició però encara i així no em sembla ni just ni correcta.

Que n’opineu?

Ricki

Aquest article ha estat publicat en Desigualtats, Discoteca, Injustícia, Ricki Notario. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Discoteques

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Ricki, una bona reflexió. Em temo que la lògica del mercat (consum al cap i a la fi) i la lògica del que és just no van de la maneta. Tot canviarà quan deixar entrar abans les noies i de franc deixi de ser negoci, així de clar. Potser ho revestiran de progrés moral, ves a saber!
    No paris d’escriure!
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *