‘Matons d’uniforme’

01/01/2012 Detingut un jove a Manresa pels mossos d’esquadra, mor a l’hospital després d’haver rebut una pallissa quan estava emmanillat.

07/01/2012 Mor un jove empresonat al centre d’internament per estrangers a la zona franca, després que els agents de la policia nacional li neguessin l’atenció mèdica que ell demanava.

03/04/2014 Mor un home a Salou després de ser reduït pels Mossos d’esquadra…

…I aquests només són tres casos escollits a l’atzar d’una llista ben llarga.

La policia, com tots sabem estan, per ajudar a la població, però a vegades els mitjans utilitzats per aconseguir-ho no són els més adequats, com ja haureu observat en els tres casos anteriors. A més moltes vegades ens trobem amb uns policies ‘xulos’, ineficients, i amb propensió a passar-se en l’ús de la força.

Però també s’ha de dir que un món sense policia és un món incontrolable, seria la llei del més fort. I aixo al segle XXI no es pot permetre. Els policies són imprescindibles per al nostre dia a dia.

En conclusió, els policies a vegades deixen de ser treballadors per convertir-se en matons d’uniforme, desallotjant, torturant i assassinant a gent innocent. I això d’una manera o altre s’ha d’arreglar.

Zakaria

Aquest article ha estat publicat en Abusos, Policia, Zakaria el Karchouni. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ‘Matons d’uniforme’

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Zaka, certament, el tema dels abusos policials és preocupant. Segurament és inevitable que si tens una autoritat on la violència -limitada- és habitual (emmanillar algú que no vol ser emmanillat ja requereix l’ús de la violència), puguis arribar a exercir-la més enllà dels límits. Abusar-ne. No deu ser fàcil traçar la línia on s’acaba l’ús “legítim” i comença l’ús “il·legítim” de la violència, però és clar que en els casos que esmentes hi ha hagut una actuació il·legítima.
    Un bon article.
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *