01/01/2012 Detingut un jove a Manresa pels mossos d’esquadra, mor a l’hospital després d’haver rebut una pallissa quan estava emmanillat.
07/01/2012 Mor un jove empresonat al centre d’internament per estrangers a la zona franca, després que els agents de la policia nacional li neguessin l’atenció mèdica que ell demanava.
03/04/2014 Mor un home a Salou després de ser reduït pels Mossos d’esquadra…
…I aquests només són tres casos escollits a l’atzar d’una llista ben llarga.
La policia, com tots sabem estan, per ajudar a la població, però a vegades els mitjans utilitzats per aconseguir-ho no són els més adequats, com ja haureu observat en els tres casos anteriors. A més moltes vegades ens trobem amb uns policies ‘xulos’, ineficients, i amb propensió a passar-se en l’ús de la força.
Però també s’ha de dir que un món sense policia és un món incontrolable, seria la llei del més fort. I aixo al segle XXI no es pot permetre. Els policies són imprescindibles per al nostre dia a dia.
En conclusió, els policies a vegades deixen de ser treballadors per convertir-se en matons d’uniforme, desallotjant, torturant i assassinant a gent innocent. I això d’una manera o altre s’ha d’arreglar.
Zakaria
Zaka, certament, el tema dels abusos policials és preocupant. Segurament és inevitable que si tens una autoritat on la violència -limitada- és habitual (emmanillar algú que no vol ser emmanillat ja requereix l’ús de la violència), puguis arribar a exercir-la més enllà dels límits. Abusar-ne. No deu ser fàcil traçar la línia on s’acaba l’ús “legítim” i comença l’ús “il·legítim” de la violència, però és clar que en els casos que esmentes hi ha hagut una actuació il·legítima.
Un bon article.
Josep Maria