Perfecció

Per què pensem tant? Per què volem que les coses siguin perfectes?A la nostra ment creem coses, persones i circumstàncies amb unes característiques determinades. Creiem que aquestes són les ideals i desitgem que ens passin a la vida real perquè aquesta sigui “perfecta”.

És un error esperar que les coses passin com desitgem que passin, esperar que tot sigui perfecte, organitzar al detall el dia a dia, pensar en el demà, en el passat demà o en la setmana següent, planejar cada instant per intentar que sigui ideal. Res succeirà com hem imaginat perquè en els moments hi ha molts minuts i moltíssims segons, i en tots aquests poden passar milers de coses, i la majoria d’elles no les hauríem previst mai. Per tant, només aconseguim dues coses: decepcionar-nos en veure que no hem assolit allò tan perfecte que havíem somniat, i perdre el temps creant futures irrealitats perfectes mentre podríem estar disfrutant de les imperfeccions del present.

“És un error esperar que les coses passin com desitgem que passin, esperar que tot sigui perfecte, organitzar al detall el dia a dia, pensar en el demà, en el passat demà o en la setmana següent, planejar cada instant per intentar que sigui ideal”

La perfecció no existeix. És creada per nosaltres, pels nostres pensaments i el nostre desig de felicitat. Però la felicitat no ens la porta allò que hem estat planejant dos, tres o quatre dies abans i que mai resultarà, sinó que l’aconseguim gaudint del present. Les coses imprevistes i menys planejades són aquelles que més gaudim i que recordarem al llarg de la nostra vida, aquelles que ens emocionen, ens omplen i ens posen la pell de gallina.

La vida, les coses i les persones estan formades per imperfeccions i hem de conviure i adaptar-nos a elles, perquè són totes aquestes les que ens faran gaudir i ser feliços, perquè les més simples imperfeccions poden arribar a ser les més perfectes.

Laura

Aquest article ha estat publicat en Feminisme, Laura Sagarribay, Perfecció. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *