El consumisme

El consumisme es refereix al consum desmesurat de béns i serveis en la societat contemporània que impacta en els recursos naturals i l’equilibri ecològic de manera seriosa; la gent de peu ho relaciona amb el fet de gastar molts diners i, en certs casos, de manera innecessària. Tot i que el consumisme en temps de crisi és bo, ja que permet el moviment dels diners i realça l’economia del país, en algunes persones això pot desembocar en un descontrol total alhora de gestionar els seus propis recursos.

El consumisme es veu intensificat en èpoques senyalades, com ara el Nadal, o en dates especials, com ve a ser el dia del pare, Sant Jordi (a Catalunya). Les rebaixes també ajuden a que les persones comprin coses innecessàries creient que estan fent un bon ús dels diners. Un consumisme molt desmesurat pot arribar a causar malalties, les quals esdevenen, per a la persona consumista, greus problemes econòmics i a la llarga socials. Les empreses, amb l’ajuda de la publicitat, per el benefici propi, empitjoren la situació, tant dels consumistes crònics, com la dels compradors més responsables, sobretot en els dates especials comentades anteriorment.

Per tant es pot dir que el consumisme no és ni bo ni dolent. Els fenòmens que fan que el consumisme sigui perjudicial o favorable són: les persones, la publicitat, en ocasions malintencionada, l’entorn, l’època de l’any i algunes dates especials.

Mireia

Aquest article ha estat publicat en Consum, Mireia Campos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *