Una etapa complicada…

No sé si mai us ha passat que per molt que et sembli que lluites i t’esforces per aconseguir els teus propòsits mai te n’acabes sortint del tot, sempre et queda una espineta clavada que no et fa sentir del tot bé. Aquesta és la meva sensació des de fa una temporada, per ser més precisa, el batxillerat.

Des de ben petita he estat una persona molt treballadora, responsable, amb una gran força de voluntat, exigent amb mi mateixa i que s’implica ens els estudis al cent per cent. Durant l’etapa de la ESO les meves qualificacions van ser molt bones i s’hi veia reflectit tot el meu esforç. Però aquesta harmonia es va trencar des que vaig començar primer de batxillerat. És veritat que el nivell que es demana a l’ESO no es pot comparar amb el que s’exigeix al batxillerat, però jo segueixo sent la mateixa de sempre, no he baixat el ritme, m’esforço encara molt més però tot i això, els meus resultats han baixat força. I em pregunto, sóc jo que no arribo i que estic una mica desmotivada? Són ells que no transmeten i consegüentment fan que no adquireixi els coneixement que hauria d’assimilar?
Aquest segon curs està sent molt complicat. Durant el primer trimestre no només teníem que fer-nos càrrec de les assignatures sinó que també havíem de destinar temps a l’elaboració del treball de recerca, això ens ha fet passar uns tres mesos molt estressants. Aquest segon trimestre ha estat molt curt i dur, en molt poc temps hem hagut que finalitzar gran part del temari i ha sigut força angoixant.

Amb la dificultat d’aquest curs, encara em segueixo preguntat per què hi ha alguns professors que enlloc de facilitar-nos la feina i intentar donar-nos un cop de mà, el que fan és complicar-nos les coses. Entenc que per estar ben preparats pel futur ens han d’exigir un cert nivell, però fins a quin punt és necessari? No sé si aquesta manera d’ensenyar és l’adequada, però tinc clar que no estic gaudint del batxillerat.

Marina

Aquest article ha estat publicat en Batxillerat, Marina Boguñá, Problemes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *