Atemptat a Nigèria

Dimarts passat, dia 25 de febrer, un grup d’islamistes nigerians van prendre foc a un internat situat al nord-est de Nigèria i van causar la mort d’ almenys uns 59 estudiants degut a ferides de bala o cremats.

Aquests islamistes lluiten per un estat islàmic en el nord de Nigèria i són capaços de matar innocents per aconseguir-ho. Durant aquest últim mes, han causat la mort de més de 300 persones com a conseqüència dels seus atemptats. L’exèrcit de Nigèria no pot fer front a aquests islamistes i existeix el perill que augmenti el nombre d’atemptats. Aquest grup terrorista s’anomena Boko Haram, que en l’ idioma de la part del país d’on són originaris els membres d’aquest grup significa que l’educació occidental és pecaminosa.

“Si aquest esdeveniment hagués passat en algun país occidental n’estic segur que la notícia ompliria totes les portades”

Personalment, crec que aquest tipus de notícia no ha sigut prou difosa pels mitjans de comunicació, ja que estem parlant del continent africà. Si aquest esdeveniment hagués passat en algun país occidental n’estic segur que la notícia ompliria totes les portades. No som prou conscients del moment social i polític que està vivint Nigèria, degut a la poca informació que ens proporcionen els mitjans. Si ho fessin, penso que seria una excel·lent forma de conscienciar la gent de les injustícies que hi ha al món amb la finalitat de participar d’alguna manera per a què aquestes desgràcies no succeïssin tan sovint.

Està clar que cada país té els seus problemes i les seves mesures per resoldre’ls, però s’hauria de treballar per evitar que fets com el que he explicat passessin perquè unes persones tenen una ideologia i la volen defensar de qualsevol manera, encara que sigui matant uns pobres nens.

Marc Ariza

Aquest article ha estat publicat en Àfrica, Atemptat, Marc Ariza. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Atemptat a Nigèria

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Marc, fas un interessant toc d’atenció entorn de l’existència d’una “humanitat invisible”, amb “problemes invisibles”. Un exemple més. Gràcies.
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *