Haiya

El tifó Haiya ha entrat aquest matí al Vietnam i ha deixat sentir la seva força destructiva, encara que amb molta menys potència devastadora que al seu pas per les Filipines , on ha deixat una reguera de mort i desolació. Oficialment el Govern filipí reconeix ara 1.774 víctimes mortals.

Haiya, que ha tocat terra per les províncies frontereres amb la Xina de Nam Dinh i Quang Ninh, on es troba la turística Badia de Ha Long , amb vents de fins a 150 quilòmetres per hora , ha causat danys materials , però no ha tingut la mateixa violència mortífera que a Filipines.

Al seu pas pel territori de Vietnam , amb molta menys força destructiva , ha ocasionat fonamentalment danys materials . Els forts vents i l’onatge que provoca han causat nombroses inundacions en les localitats que ha travessat.

Fins al moment , tretze persones han mort i altres 67 han resultat ferides . La majoria de les víctimes mortals es van produir durant els preparatius per afrontar el tifó, un impacte no massa fort, tenint en compte la devastació que hagués pogut causar si els ciutandants no estiguessins preparats per aquest tipus de catastròfes, comuns en aquest época de l’any a aquesta zona d’àsia.

Uriel

Aquest article ha estat publicat en Meteorologia, Uriel Álvarez. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Haiya

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Uriel,
    L’escrit és correcte i la informació que dóna és una síntesi dels estralls del tifó al sud est asiàtic. De tota manera, no és aquest el tipus d’escrit que s’escauen al bloc. Més que notícies, valoracions. Més que descripcions, anàlisis personals. Reflexió, comentari personal, a partir de qualsevol fet o situació.
    Fins al pròxim
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *