Incertesa del somni

Somiar mentre dormim és un fet que sovint ens passa als humans. Se’ns poden presentar imatges diferents les quals podem interpretar de diverses maneres. Podem tenir somnis que ens poden agradar més o menys; d’altres que recordem l’endemà o, per contra, que no sapiguem ben bé el que ha succeït; somnis que després, en certa manera, es poden assimilar a la realitat o no…

Quan estàs estressat, tendeixes a dormir malament i, per aquest  motiu, comences a somiar coses realment estranyes, o almenys a mi em passa. Sovint se’m presenten imatges de persones que no veig des de fa temps o que no tenim un estret lligam, i en altres ocasions, accions insòlites que no faries en la vida real.

Per una altra banda, hi ha somnis que no recordo amb claredat tot i que hi hagi succeït algun fet destacat i, encara que m’hi esforci, no aconsegueixo treure’n res. I n’hi ha d’altres, que posteriorment poden assimilar-se a alguna acció que tindrà lloc més tard. Aquests solen ser aspectes molt simples, com travessar un carrer d’una manera determinada, o trobar-se amb una persona que ha aparegut en el somni, el dia següent. Tot plegat molt estrany.

Personalment, penso que els somnis venen donats depenent de l’estat d’ànim de la persona, i poden ser realment xocants des del punt de vista de l’individu, ja sigui pel que hi passa o per què passa.

Jennifer

Aquest article ha estat publicat en Jennifer Coenen, Somnis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Incertesa del somni

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Jennifer,
  abordes un tema complex, el dels somnis, d’una forma molt genèrica (no expliques un somni curiós o estrany sinó que fas una reflexió entorn dels somnis) i això fa que l’escrit resulti inevitablement vague i imprecís. Recorda que sempre és millor, en aquests escrits (estem fent un diari col·lectius), partir d’algun esdeveniment o situació ben concretes i, si de cas, fer una reflexió a partir d’elles.
  Al redactat s’hi poden fer alguna observació:
  – Se’ns poden presentar imatges diferents les quals podem interpretar de diverses maneres. “les quals” podria ser “que” i el redactat seria molt més senzill i directe.
  No deixis d’escriure!
  Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *