La crisi del futbol modern

La crisi internacional a la qual que fa anys que es veuen sotmesos gran part dels països de la unió europea no ha deixat indiferent cap sector de la nostra societat, fins i tot el futbol, que sovint sembla viure allunyat de la realitat, ha vist com molts equips tenen cada dia més problemes per tirar endavant.

A més d’aquesta important crisi internacional el futbol també es veu afectat per l’esclat de la bombolla que feia anys que el rodejava. La majoria d’equips gastaven imports molt superiors als ingressos que rebien.

Aquest problema, però, no ha afectat de igual manera a les principals lligues europees, que han buscat diferents solucions per a combatre els problemes de finançament dels seus clubs.

A Espanya per exemple hi ha més de 20 clubs en concurs de creditors i a la temporada 2011-2012 la lliga de primera divisió va veure com la suma dels deutes dels equips que hi participaven arribava a l’astronòmica xifra dels 3.500 milions d’euros.

D’altra banda la lliga Alemana o Bundesliga ha estat capaç de trobar una solució eficaç al problema i ha adaptat la competició a les noves condicions econòmiques. Els equips que no són solvents són directament baixats de categoria i els pressupostos són distribuïts d’una forma molt més equitativa que en la lliga espanyola, on només Barça i Madrid reben gairebé la meitat dels diners per drets televisius.

Anglaterra per la seva banda també s’ha vist afectada per la crisi i, tot i que no ha patit tant com Espanya, ha vist com alguns clubs havien de vendre els seus millors jugadors per intentar sanejar els seus comptes. Un exemple d’aquesta situació és el Portsmouth que va acabar baixant de categoria per culpa dels problemes econòmics la temporada 2009-10.

Pablo

Aquest article ha estat publicat en Crisi, Futbol, Pablo Gallego. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *