La màgia del fred

Les mans em cremen quan entro en un espai acollidor degut les baixes temperatures i la humitat del carrer. Tremolo conscientment i ho vull aturar, però no en sóc capaç. Em noto el nas inflat i fred, molt fred. Miro per la finestra i veig que és fosc, tot i que només són les sis de la tarda. Les fulles dels arbres són a terra i el vent mou la bandera independentista de l’àtic de davant. El cel és de color gris i hi ha poca gent al carrer. No se sent res de res. Cabrils està completament desèrtic.

De cop, sento unes passes que pugen àgilment per l’escala, un soroll de claus i un retorciment d’aquestes al entrar dins el pany de la porta. La meva mare entra, deixa la bossa, es descalça i s’asseu al sofà amb mi, molt a prop meu, sense dir-me res. Passen dos minuts i mira per la finestra, es dona compte dels meus pensaments i sé que hi està d’acord encara que no digui res. Ella també ho sent, l’hivern s’acosta.
Decidim encendre la llar de foc, posem pinyes trobades al jardí prèviament i l’encenem juntament amb unes espelmes aromàtiques que li vaig regalar pel seu aniversari. Contemplem les flames i sentim com peten les espurnes una seguida de l’altre, com si cantessin i ballessin totes plegades.
Som assegudes al sofà. La meva germana, que contemplava el panorama des de feia mig minut, decideix portar-nos una manta gruixuda i ampla feta de ganxet per la meva àvia paterna. S’acomoda al meu costat. Estem les tres perfectament encaixades i recolzades una amb l’altre dins del sofà, calentes gràcies al foc. La gossa s’estira al coixí de terra i sentim que comença a ploure.

La meva mare somriu, jo somric i finalment la meva germana també ho fa. Les tres tornem a pensar el mateix; encara que faci fred i patim nostàlgia de les tardes de platja, agraïm al fred que ens uneixi i faci que vulguem estar una amb l’altre aportar-nos calor mútua dels nostres cossos. I ens encanta, i som felices, i ens encanta el fred.

Mireia

Aquest article ha estat publicat en Felicitat, Fred, Hivern, Mireia Tesua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La màgia del fred

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Mireia, una bona descripció de caliu familiar acollidor. M’ha agradat.
  M’ha sorprès l’aparició de la teva germana. Per algun motiu t’havia imaginat sola fins a l’aparició de la mare, per això m’ha sobtat la presència de la germana. No és que estigui malament, al contrari, m’ha produït el mateix efecte que produeix la presència en una habitació d’una persona inesperada.
  No deixis d’escriure!
  Josep Maria

 2. laurapallas diu:

  Ets un cel Mireia. Ets tan dolça que qualsevol cosa que escrius roba inevitablement un somriure a qui et llegeix!! T’estimo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *