Una nova etapa

Tothom es posa les mans al cap i em desitja sort quan explico les meves intencions i les ganes d’afrontar el Batxillerat. ­-Serà la pitjor època de la teva vida! -em va dir l’altre dia una amiga meva. -Et cansaràs d’estudiar!- va mencionar-me un familiar. A mi aquestes exclamacions no em preocupen ni em creen por, però sempre tinc aquells remordiments de que aquests dos anys que venen seran durs i seran font de molt de treball.

Crec que el Batxillerat és un període que tot estudiant ha de passar per estar ben format a la carrera que desitja. Entre altres coses, també ajuda a ampliar el coneixement sobre la vida, la historia i la cultura. Recordo que un professor que vaig tenir va remarcar-me que estudiar no tan sols serveix per aprendre conceptes nous, sinó per tenir una amplia visió de la vida i per poder madurar com a persona. En veritat, si ho reflexiones, té tota la raó. Una persona que estudia es compromet a complir una tasca que li ordenen i ser responsable. Gràcies al Batxillerat tot això ho extens i ho poses a la pràctica. Segurament em quedaré molts dies fins tocar a la nit estudiant per un simple examen o escrivint una gran quantitat de paraules per elaborar un treball, però el resultat de tot aquest esforç i d’implicació serà fruit d’un bon resultat.

Aquest any tinc l’objectiu de, per sobre de tot, aprovar totes les assignatures i quedar-me amb el set i mig de mitjana. Crec que per les meves possibilitats i pel meu esforç puc arribar a treure aquesta nota. Sé que serà dur, però qui no treballa no aconsegueix el que desitja.

Pere

Aquest article ha estat publicat en Batxillerat, Esforç, Estudis, Pere Lloveras, Repte. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Una nova etapa

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Pere, tens raó en això que el Batxillerat és tot un repte que, com tots, requereix eforç i ajuda a madurar.
  Pel que fa al redactat, cal que tinguis presents alguns problemes:
  – “sempre tinc aquells remordiments de que aquests dos anys que venen”. Un “remordiment” és un neguit per alguna acció passada que la consciència et diu que no hauries d’haver fet. En aquest context, en què el neguit no s’adreça al passat sinó al futur, caldria parlar de “preocupacions”. El futur pot inquietar, neguitejar, amoïnar o preocupar, però no causar remordiments.
  – “Segurament em quedaré molts dies fins tocar a la nit…” Què significa això de “fins tocar a la nit”?
  – “el resultat de tot aquest esforç i d’implicació serà fruit d’un bon resultat”. Aquí hi ha un embolic de redactat: “el resultat serà fruit del resultat” (?)
  – “Crec que per les meves possibilitats…” segurament vols dir “capacitat”. Les teves capacitats i el teu esforç fan que tinguis possibilitats.
  Pere, has de cuidar molt el lèxic i la construcció de les frases, perquè obligues al lector a imaginar el que deus voler dir (i no dius!)
  Fins al pròxim
  Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *