Face Time

Tots sabem que l’estiu és època de descontrol, sobretot pel que fa als hàbits i les rutines que regeixen el curs escolar: uns horaris que s’han de seguir per força, uns deures i unes obligacions que cal resoldre d’avui per demà, fins i tot el canvi de temps ens indica que ens hem de comportar de manera més moderada i pautada.

Jo he passat un estiu fantàstic, el millor, podria dir, i quan veus que s’acosta el final no vols que s’acabi, no vols tornar a pujar al tren de la quotidianitat, de la monotonia, perquè saps que si puges no hi ha marxa enrere.

Aquest any però, a casa, el setembre ha començat diferent, ha entrat una paraula nova que ens ha revolucionat la nostra rutina diària: Face Time, una aplicació de l’iPhone que permet parlar i veure a una persona en temps real mitjançant Internet i gratuïtament.

Ja fa més d’un mes que la meva germana ha marxat a estudiar al EE.UU., i el fet de tenir algú tan lluny en la distancia i també en el temps (amb 9 hores de diferència horària) et trasbalsa el dia a dia. Quan nosaltres ens llevem, ella se’n va a dormir i quan ells es desperta, nosaltres hem esgotat pràcticament tot el dia. Per poder-nos comunicar, ens aixequem ben d’hora al matí perquè no només s’ha de tenir en compte el canvi horari sinó també els seus costums, allà van a dormir més aviat i també es lleven més d’hora.

Les noves tecnologies ens apropen i ens escurcen les distàncies, però també ens atrapen en la seva facilitat d’usar-les en qualsevol lloc i en qualsevol moment. Nosaltres hem arribat a fer “Face Time” en mig d’un partit de futbol, en una excursió a muntanya, dins d’un cotxe o a les quatre del matí al llit. L’intercanvi d’imatge és instantani, en comptes d’explicar una cosa la “captem” i l’enviem al moment.

Escriure cartes, parlar per telèfon o xatejar demanen massa temps, que no tenim perquè ja hem pujat dalt del tren. Ara el temps el dediquem a veure amb qui estem, a quin lloc, com anem vestits… no expliquem la nostra experiència a un grup tancat, la mostrem perquè “una imatge val més que les paraules”.

Jofre Matamoros Bosch.

Aquest article ha estat publicat en Comunicació, Jofre Matamoros, Tecnologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Face Time

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Jofre, realment és fantàstic! Dona records a l’Aina quan hi parlis / la vegis!
    Un bon redactat. Clar i directe, i molt interessant!
    No paris,
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *