Mens sana in corpore sano

Aquest curs m’he proposat mantenir una rutina i dur a terme una activitat física d’una manera constant.

A principis d’any vaig començar a anar a córrer per muntanya, ja que tinc la gran sort de viure a dues passes de la Serralada Litoral. Córrer et manté en forma i et fa sentir molt millor tant física com mentalment, però no acabava de fixar uns dies concrets, i al final amb tantes obligacions a l’escola no m’hi posava d’una manera seriosa. Així que durant l’estiu he anat pensant quin esport poder practicar per mantenir la salut i estar en forma. I crec que he trobat l’esport exacte que s’dadapta més al meu próposit i puc establir una rutina diaria: faig natació.

“aquest esport combat el sendentarisme que tenim a la societat d’avui en dia i que ens produeix molt mal d’esquena ja que estem bona part del dia asseguts”

La natació és probablement l’esport més complet que hi pot haver, treballa el 95% dels músculs del cos i la quantitat de beneficis que et pot aportar és inmensa. Una de les principals atraccions d’aquest esport és el combat del sendentarisme que tenim a la societat d’avui en dia i que ens produeix molt mal d’esquena ja que estem bona part del dia asseguts. La natació endarrereig l’envelliment i et deixa un cos molt ben format.
Un dels avantatges que he tingut a l’hora de triar aquest esport és de disposar de la piscina municipal de Vilassar prácticament davant de casa meva i això també em facilita molt a l’hora de mantenir el meu ritme escolar, que aquest curs requereix de força temps de dedicació.

Per mantenir la ment a ple rendiment, que és el que em cal per superar el curs, res millor que mantenir el cos sa i en forma!!

Andreu Ruf

Aquest article ha estat publicat en Andreu Ruf, Natació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Mens sana in corpore sano

  1. Josep M. Altés Riera diu:

    Andreu, ja m’ho semblava que estaves més “quadrat”. Ara veig que la culpa és de la natació. Potser m’hi hauré d’apuntar.
    L’article està molt ben redactat, té una estructura molt correcta i diu, de forma molt planera, tot el que vol dir. Perfecte.
    No paris d’escriure, que tens molt a dir i ho expresses molt bé.
    Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *