Els bons periodistes

Els periodistes han d’investigar sobre la notícia de la qual volen parlar o escriure. Això és el que sempre he pensat que feien, però no sempre és així.

L’altre dia a les notícies explicaven que a l’escola de Prullans, un poble de La Cerdanya, aquest curs el preu del servei de menjador havia pujat d’uns 6 euros a uns 20, degut a que hi havia només vuit nens i havien de portar el menjar de fora. Sortien dues persones explicant que no rebien cap ajut econòmic i que l’Ampa havia organitzat una recollida de diners per part de voluntaris del poble i dels voltants per subvencionar aquest servei.

Jo, que conec el poble perquè tinc uns familiars allà, vaig pensar que aquesta situació era injusta. Com és possible que unes famílies hagin de pagar tants diners pel dinar dels seus fills? Els compensa treballar als pares?

La veritat sobre aquest cas és molt diferent a com la mostraven a la televisió. Una de les persones que hi sortia parlant és l’amo de l’hotel del poble, que té dos fills a l’escola. Que no pot donar-los de menjar? L’escola i l’hotel estan al costat. L’altra persona que parlava és familiar del primer, amo també de la hípica de Prullans. Un altre nen de l’escola és fill de l’alcalde.

No serà que la Generalitat no dóna els ajuts perquè els nens no pertanyen a famílies sense recursos? Segur que hi ha nens d’altres pobles que ho necessiten més. No podria algú del poble, entre ells, l’amo de l’hotel,  preparar per un preu raonable el dinar de cada dia per aquests nens?

No puc creure que els periodistes no s’informin bé, que no investiguin. Ofereixen  només la versió d’algunes persones que sembla que només busquen publicitat pels seus negocis.

Marc

Aquest article ha estat publicat en Marc Ariza, Premsa, Veritat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els bons periodistes

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Marc,
  el teu és un bon article. I, pel que dius, és millor que el de la premsa que esmentes. La veritat és, tens tota la raó, una de les exigències bàsiques de la informació. I, ja que estàs al cas, aviam si investigues la informació completa: realment paguen 20 euros? no és un preu exagerat? És un preu molt superior al del menú del dia d’un restaurant normalet. Com s’entén?
  El redactat també està força bé. Potser algunes observacions:
  – “conec el poble perquè tinc uns familiars allà” seria millor amb “conec el poble perquè hi tinc uns familiars”
  – “entre ells, l’amo de l’hotel”, millors sense la coma: “entre ells l’amo de l’hotel”
  Molt bon article
  No paris!
  Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *