Gràcies, Odile Fernández

Fa dies que la meva mare i jo vam veure per la televisió el cas d’una dona que tenia càncer. Lluny de ser un reportatge sobre aquesta enfermetat, el que explicaven era que gràcies a un canvi d’estil de vida i la combinació de tractaments de quimioteràpia aquesta dona havia aconseguit superar el seu càncer d’ovari. A la meva mare li va cridar bastant l’atenció i va voler aprofundir sobre aquest magnífic cas, i dies després em va fer un regal molt especial.

“Mis recetas anticáncer”, així es titula el llibre que va escriure la Doctora Odile Fernández, protagonista de la notícia que tant ens havia sobtat a la meva mare i a mi. Em va fer especial il·lusió que em regalés aquest llibre, no perquè jo pateixi aquesta enfermetat si no perquè sap que a mi m’agrada ser conscient de les coses que menjo. No tinc problemes de salut ni vull perdre pes, no es tracta d’això; simplement sempre m’ha picat la curiositat per la nutrició i altres estils de vida saludables.

“penso que un cop acabat el llibre, es poden prendre millors decisions sobre un mateix que des de la ignorància”

Sent un llibre dirigit a tots els públics, explica l’experiència d’una doctora i alhora mare a qui li descobreixen càncer en un estat bastant avançat. El llibre té diferents apartats, comença amb una explicació en profunditat sobre el càncer, les seves diferents etapes, com actúa i quins són els “medis” que l’afavoreixen. Tot seguit tracta altres temes com la seva aposta per canviar d’estil de vida tot sabent que patia d’una malaltia on es tenia la mort molt present, Odile va voler prendre part activa sobre el seu estat i va descobrir que podia fer canvis importants que la beneficiaven. La dieta, l’exercici físic i l’optimisme van ser factor clau en la seva recuperació, tot i que ella assegura que potser els seus consells no són vàlids per a tothom, m’atreveixo a dir que és un dels llibres que hauríem de llegir al llarg de la nostre vida; no cal seguir-lo ni menjar els aliments que ella recomana, simplement penso que un cop acabat el llibre, es poden prendre millors decisions sobre un mateix que des de la ignorància.

És un dels regals que més il·lusió m’ha fet i un dels llibres que més m’ha captivat. Està escrit des de l’interior d’una dona, orgullosa de sí mateixa que intenta donar un cop de mà a tots els que l’envoltem, un gran acte de valentia que admiro i agraeixo a la Dra. Odile Fernández.

Paula

Aquest article ha estat publicat en Càncer, Informació, Paula Benzal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Gràcies, Odile Fernández

 1. Josep M. Altés Riera diu:

  Paula, transmets passió per la lectura del llibre en qüestió, i com sempre que hi ha passió, l’article enganxa. Pel que diu i per la forma en què ho dius. Gràcies.
  Una observació lèxica: “enfermetat” no existeix en català. Hauria de ser “malaltia”.
  No abandonis la passió i segueix escrivint.
  Gràcies
  Josep Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *