Comunicació

La comunicació es defineix com un procés mitjançant el qual els ésser humans intercanvien coneixement, emocions, i experiències per diferents mitjans.

La comunicació és fonamental en la nostra vida perquè és el principal mitjà de relació social. Des de que naixem som acollits amb un tipus de llenguatge per així poder educar-nos i humanitzar-nos, perquè sense comunicació no hi hauria cap comunitat humana possible, ja que és la base de totes les cultures humanes.

Existeixen diversos tipus de comunicació; la principal és la del llenguatge verbal. Sense l’ús de la paraula tot ens costaria més d’expressar, hauríem d’estar usant signes i gestos constantment i això no permetria una comunicació fluïda i entenedora. N’hi han de dos tipus les naturals i les artificials, en les primeres forma part la parla, el to de veu, el volum… d’un diàleg entre persones que treballen en la mateixa oficina per exemple i en les segones les que formen part de les telecomunicacions com per exemple la televisió, la ràdio o les xarxes socials. Per ajudar a expressar allò que volem dir usem el llenguatge no verbal, com per exemple; els gestos, la mirada, l’ús d’imatges o la distància entre l’emissor i el receptor.

L’ús de l’Internet o el Whatsapp crec que deterioren molt la comunicació, ja que ens comuniquem amb missatges curts i mal escrits, sense tenir gairebé contacte amb l’altra persona. Però també l’arribada massiva de missatges fa que estiguem en contacte tot el dia amb els amics i això fa que no ens doni temps de trobar-los a faltar.

Pau

Aquest article ha estat publicat en Comunicació, Pau Ròdenas. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *