La mateixa història

L’any passat, a aquestes alçades de la temporada, a Can Barça, la màxima preocupació era saber si Pep renovaria el seu contracte o marxaria. Cada roda de premsa de Guardiola començava amb la mateixa pregunta, qualsevol gest del tècnic anava acompanyat de mil interpretacions sobre el seu futur però ningú sabia res. Ni els jugadors, ni els seus col·legues de vestuari, ni la seva família, ni el president … En realitat, el mateix Guardiola tampoc tenia clara la seva decisió final. Així que el barcelonisme va viure uns mesos amb el temor que el màxim artífex del millor Barça de la història abandonés la nau. Un any després, el Madrid està vivint la mateixa situació. Mourinho no és comparable a Guardiola però actua com ell. No diu res. Un dia es va a Londres de visita, un altre critica al seu club i l’endemà critica els jugadors… Fins i tot ahir va sortir el president del Canillas, club en el qual juga el seu fill, i ens explica que fa temps que Mou li va dir que se n’anava. Potser es tracta d’una tàctica per tenir sempre als seus jugadors en alerta però ni Pep al seu dia ni ara Mourinho donen la sensació de pensar més en l’entitat que representen que a ells mateixos. Davant l’inesperat anunci de Guardiola, el Barça va actuar amb rapidesa i a sobre l’aposta de Tito Vilanova va sortir rodona. El Madrid, però, ho té més difícil. Karanka no li arriba a la sola de les sabates a Tito, per tant, Florentino té un problema de difícil solució. Si Mou se’n va, cal tirar de talonari per fitxar un nou entrenador i si es queda, a seguir empassant. Qui sap si icones del Madrid com Casillas o Ramos acabaran marxant…

Toni Estrada

Aquest article ha estat publicat en Entrenadors, Futbol, Toni Estrada. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *